Medlem Gron 280Husse Gul 280

   

En hälsning från vår ordförande

Hej,

Hoppas det är bra med er i dessa oroliga tider. Det var ett tag sedan vi uppdaterade här nu. Diverse omständigheter som sjukdom och bortfall ur styrelsen gör att vi som är kvar har fullt upp med katterna vi har inne och på att få klart allt vi hamnat efter med administrativt. Vi har flera katter hos oss med olika sjukdomsbilder som vi försöker få friska. Vi har även en del blyga katter som vi arbetar med att socialisera. När dessa är redo för adoption kommer vi att presentera dem på hemsidan. Till detta har vi även just nu nio katter tillfälligt då deras ägare är på sjukhus.

På grund av ovanstående tar det just nu tyvärr extra lång tid innan vi hinner besvara förfrågningar och vi ber er att ha förståelse för vår situation. På grund av Corona-viruset är vi för närvarande även restriktiva med besök och hembesök.

Vill ni hjälpa oss i vårt arbete tar vi tacksamt emot bidrag till inköp av våtfoder, maskmedel och sand med mera. BG 688-2732 och swish 1234586046.

 

Tack för ert stöd

/Jeanette

 

Katter

På sidan Katter söker hem listar vi de katter som finns tillgängliga för adoption just nu. I bland finns det även katter som vi ännu inte hunnit publicera information om. Ring oss gärna så berättar vi vilka katter som finns hos oss just nu. Du når oss på 0761-17 77 81.

Förbered dig gärna genom att läsa om vad du bör tänka på innan du skaffar katt, våra adoptionsvillkor samt hur adoptionsprocessen går till.

 

Katt redo för adoption: Minna

Minna

Vackra Minna med sammetslen mjuk päls kom till oss förra sommaren efter att ha gått ensam ute. Hon var väldigt skygg och har behövt tid att vänja sig vid ett liv med människor. Numera är det en social tjej som gärna är där du är, men håller sig på någon meters avstånd. Hon tycker inte om att bli buren eller hanterad med någon form av tvång. Hon är tyst och lågmäld i sin natur.

 

Minna söker dig som är lugn och har tålamod/förståelse för hennes bakgrund. Hon gömmer sig sällan och älskar att bli klappad, men blir lätt skrämd/misstänksam vid hantering.

Minna är redo för adoption från och med 12/5.

Läs mer om Minna här.

 

Djurskyddet Bohusläns produkter

Djurskyddet har ett par produkter som du gärna får köpa för att stötta vår förening. Bland annat en väggkalender för 100 kronor och en fairtrade-kasse i tyg för 60 kronor. Intäkterna går oavkortat till att hjälpa hemlösa katter.

Produkterna beställs på info@djurskyddetbohuslan.se. Läs mer på vår produktsida.

 

Framsida

Om oss

Djurskyddet bohuslän arbetar för att höja kattens status i samhället och att rädda kattliv; vi sprider kunskap om katter och kattägande, anordnar kampanjer tillsammans med lokala veterinärer och vi tar hand om och omplacerar hemlösa katter.

 

Kontakta oss

Funderar du på att adoptera en katt eller vill du sponsra vår verksamhet? Hör av dig till oss på info@djurskyddetbohuslan.se eller ring 0761-17 77 81 (vi har inga fasta telefontider, om vi inte svarar vänligen tala in namn, telefon och ärende så tar vi kontakt med dig så snart vi kan).

 

Kalender 2020

Nu finns Djurskyddet Bohusläns fantastiskt fina kalender i webbutiken. Kalendern innehåller bilder på katter som av en eller annan anledning varit i Djurskyddet Bohusläns vård. 100 kronor exkl. porto.

Beställ på info@djurskyddetbohuslan.se. Ange mottagare, leveransadress och önskat antal kalendrar.

 

Jourhem

För närvarande har vi det antal jourhem vi får ha i enlighet med vårt tillstånd från Länstyrelsen. Av den anledningen kan vi inte starta upp fler just nu.

 

Swisha en gåva

Swisha gåva till Djurskyddet på 1234586046. Märk överföringen med va.

Vi och katterna tackar så hjärtligt för ditt bidrag!

 

Anmäl misskötsel

Misskötsel av djur anmäls till Länsstyrelsen. Telefon 010-224 50 50 är öppen vardagar mellan 9-12. Övrig tid ska icke akuta ärenden anmälas via webbformuläret.

 

Är ärendet akut? Ring polisen på 114 14.

Läs mer på Länsstyrelsen.se.

 

Agria djurförsäkring

Vi på Djurskyddet Bohuslän försäkrar våra katter i Agria.