Swisha Gul 280Tokig Gul 280

 

Djurskyddet Bohuslän

Djurskyddet bohuslän arbetar för att höja kattens status i samhället och att rädda kattliv; vi sprider kunskap om katter och kattägande, anordnar kampanjer tillsammans med lokala veterinärer och vi tar hand om och omplacerar hemlösa katter.

 

Katter

På sidan Katter söker hem listar vi de katter som finns tillgängliga för adoption just nu. I bland finns det även katter som vi ännu inte hunnit publicera information om. Ring oss gärna så berättar vi vilka katter som finns hos oss just nu. Du når oss på 0761-17 77 81.

Förbered dig gärna genom att läsa om vad du bör tänka på innan du skaffar katt, våra adoptionsvillkor samt hur adoptionsprocessen går till.

 

Katter redo för adoption: Cecilia och Fresia

Cecilia är en nätt liten boll av fluff. Försiktig av vana, reagerar på snabba rörelser och kräver en tålmodigFresia Cecilia Collage ägare. Hon gillar att gosa, älskar att borstas och är väldigt rar. Hon hoppar inte upp i ditt knä, men ligger gärna och softar bredvid dig i soffan. Speciellt om du sticker till henne en Dreamy´s. 

 

Fresia är försiktig av sig och behöver ett hem där hon får tid på sig att vänja sig vid nya saker. Hon springer oftast och gömmer sig när man kommer in i hennes rum, och hon väser lite för att visa att hon vill vara i fred. Men lika snabbt som hon försvann, lika snabbt är hon framme igen. Hon är mycket nyfiken, väldigt snäll och älskar att bli borstad och kliad. Hon är inte lika tokig i godis som lillsyrran Cecilia, men en Dreamy´s slinker gärna ner ändå. 

Cecilia och Fresia vill flytta tillsammans. De ska bo där de kan få tillgång till en in-nätad uteplats eller rastgård. Tjejerna kan passa fint i en barnfamilj om barnen inte är allt för små.

 

Kaniner

Sedan försommaren har Djurskyddet Bohuslän tagit hand om kaniner som lämnats kvar efter att ägaren flytCollage Kaninertat. Dessa kaniner var dräktiga och nu har vi kaninungar som vi söker egna för-alltid-hem till.

 

Kaniner redo för adoption: Mini, Lasse och Bosse

Först ut är Mini, Lasse och Bosse. Tre glada och nyfikna kaniner med extra fluff. De kan lyftas för att gosas, men stannar inte i din famn utan vill i väg och upptacka allt nytt och spännade runt om kring. Alla tre vill ha en snäll kaninkompis i sitt för-alltid-hem, speciellt Mini som är lite blyg. 

Läs mer om kaninerna Mini, Lasse och Bosse här.

 

Djurskyddet Bohusläns produkter

Djurskyddet har ett par produkter som du gärna får köpa för att stötta vår förening. Bland annat en väggkalender för 100 kronor och en fairtrade-kasse i tyg för 60 kronor. Intäkterna går oavkortat till att hjälpa hemlösa katter. Vill du veta mer? Surfa in på vår produktsida.

Kontakta oss

Är du intresserad av vår verksamhet, funderar du på att adoptera en katt, vill du bli jourhem? Hör av dig till oss på info@djurskyddetbohuslan.se

eller 0761-17 77 81.

 

Kalender 2019

Nu finns Djurskyddet Bohusläns fantastiskt fina kalender i webbutiken. Kalendern innehåller bilder på katter som av en eller annan anledning varit i Djurskyddet Bohusläns vård. 100 kronor exkl. porto.

Beställ på info@djurskyddetbohuslan.se. Glöm inte ange leveransadress.

 

Jourhem

För närvarande har vi det antal jourhem vi får ha i enlighet med vårt tillstånd från Länstyrelsen. Av den anledningen kan vi inte starta upp fler just nu.

 

Swisha en gåva

Swisha gåva till Djurskyddet på 1234586046. Märk överföringen med va.

Vi och katterna tackar så hjärtligt för ditt bidrag!

 

Anmäl misskötsel

Misskötsel av djur anmäls till Länsstyrelsen. Telefon 010-224 50 50 är öppen vardagar mellan 9-12. Övrig tid ska icke akuta ärenden anmälas via webbformuläret.

 

Är ärendet akut? Ring polisen på 114 14.

Läs mer på Länsstyrelsen.se.

 

Agria djurförsäkring

Vi på Djurskyddet Bohuslän försäkrar våra katter i Agria.