Välkommen till Djurskyddet Bohuslän

På sidan Katter söker hem visar de katter som finns tillgängliga för adoption.

Om du önskar adoptera från oss ber vi dig att först vänligen läsa igenom all information om adoption; innan du skaffar katt, våra adoptionsvillkor samt hur adoptionsprocessen går till.

 

 

Nytt hos oss

Intagningsstopp!

För tillfället har vi helt fullt hos oss och kan inte ta emot fler katter!

Vi har fått in många skygga kattungar och arbetar med att socialisera dessa. Vi har tillstånd från Länsstyrelsen att bedriva vår verksamhet och kan inte ta in fler katter än vi har plats och tillstånd för.

 

Frågor om fåglar hänvisas till Fågelcentralen

Vi får många förfrågningar om skadade vilda fåglar och fågelungar, främst måsar. Vi har tyvärr inte tillstånd eller möjlighet att omhänderta vilda fåglar. Kontakta istället Fågelcentralen för hjälp och rådgivning om fåglar på 0733-10 57 73.

 

Nytt projekt för att stötta katthemmen

Närmare 100 000 katter i Sverige är hemlösa och på många katthem runt om i Sverige pågår ett ständigt arbete att ta hand om hemlösa katter och hitta hem till dem.

Sveland har lanserat ett nytt projekt som stöttar flera katthems arbete att ta hand om hemlösa katter. Som del av projektet ingår gratis veterinärvårdsförsäkring för katterna på de projektanslutna katthemmen.

Läs mer om Svelands projekt.

 

Bli medlem

Som medlem i Djurskyddet Bohuslän hjälper du oss i vårt arbete med att omhänderta och omplacera hemlösa katter. Dina pengar betalar bland annat vaccinering, avmaskning och boende.

Läs mer på sidan Bli medlem.

 

Ge en gåva

Djurskyddet Bohuslän får inga statliga bidrag utan är helt beroende av inkomster från medlemsavgifter, försäljningsverksamhet och donationer. Men utöver ekonomiska bidrag så tar föreningen tacksamt emot saker som vi behöver till den dagliga driften. 

Läs mer på sidan Ge en gåva.

 

Kalender 2022

 

Kalender 2022

 

Vår kalender 2022 kommer att finnas att köpa hos bl a Dingleveterinärerna i Dingle och i Strömstad, hos Life i Uddevalla centrum, Granngården i Tanumshede, Änghagens foder i Lane-Ryr samt Lyckliga Grisar i Kville-Hedane.
Kalendern kostar 100 kr.
Vill du få din kalender per post mejlar du din beställning till madeleine@djurskyddetbohuslan.se (porto tillkommer).

 

Om oss

Djurskyddet Bohuslän är en ideell förening som arbetar för att höja kattens status. Vår huvudsakliga verksamhet är att ta hand om hemlösa katter och ordna för-alltid-hem åt dessa. Vi har tillstånd från Länstyrelsen att bedriva vår verksamhet. Vi är anslutna till Djurskyddet Sverige.

 

Kontakta oss

Telefon 0761177781 (vi har inga fasta telefontider utan vi svarar när vi kan).

E-post: info@djurskyddetbohuslan.se

 

Gåvor

Vi tar tacksamt emot gåvor och bidrag till vårt arbete med hemlösa katter.

BG 688-2732

Swish 1234586046

 

Anmäl misskötsel

Misskötsel av djur anmäls till Länsstyrelsen Västra Götaland. Telefon 010-224 50 50 är öppen vardagar mellan 9-12. Övrig tid ska icke akuta ärenden anmälas via webbformuläret.

Är ärendet akut? Ring polisen på 114 14.

Läs mer på Länsstyrelsen.se.

 

 

Hills Logga

Djurskyddet Bohusläns katter äter kvalitetsfoder från Hill's.