Adoptionsprocess

Alla våra katter kommer från mer eller mindre svåra situationer och många av dom har fått en riktigt tuff start i livet. Vi kommer därför göra vårt bästa för att se till att katten får det bra och tryggt i sitt nya hem. Vi förbehåller oss också rätten att, vid minsta tveksamhet neka adoption.
  1. Du har funderingar på att skaffa katt, kanske har du sett en som verkar trevlig på vår webbplats och du hör av dig till oss på mejl eller telefon.
  2. Vi börjar med att ställa de frågor vi behöver ha svar på innan du skaffar katt samt ber dig att noggrant läsa igenom och godkänna våra adoptionsvillkor.
  3. Därefter gör vi ett hembesök hos dig för att se hur katten kommer att få bo.
  4. När detta är gjort fattar styrelsen beslut om adoptionen kan godkänns eller inte.
  5. Om det inte finns några hinder för adoption, så får du träffa katten i jourhemmet.Om träffen går bra så bestämmer vi datum för hämtning.
  6. Vid hämtningstillfället så skriver vi ett köpekontrakt som du som ny ägare förbinder dig att följa.
  7. Du betalar för katten, antingen kontant eller via swish. Om du vill betala med bankgiro så ska detta göras i god tid innan köpetillfället. Betalningen ska vara märkt med kattens namn och kvitto ska medtas.
  8. Katten ska försäkras. Djurskyddet Bohuslän använder Agria och den som vill kan få ta över sina nya katts försäkring.

  9. Nu är det dags att fara hem med din vän. Tänk på att katter inte får transporteras lösa i motorfordon, så ta med en transportbur.

 

Kontakt

Telefon

0761-17 77 81

 

E-post

info@djurskyddetbohuslan.se

 

Facebook

Facebook.com/djurskyddetbohuslan

Adoptionskostnad

Alla katter, oavsett ålder kostar 1000 kronor. Adopterar du två katter samtidigt kostar katt två 600 kronor. I priset ingår undersökning av veterinär, grundvaccinering, avmaskning och kastration. Djurskyddet ID-märker din katt och registrerar den i Sveraks ID-register.

Betalning görs kontant eller via Swish i samband med att du hämtar katten.

Föredrar du att betala via bankgiro så ska överföringen vara gjord innan hämtning. Märk överföringen med kattens namn och ta med kvitto på transaktion samt giltig ID handling.

 

Våra konton

Swish: 1234586046

Bankgiro: 688-2732