Bortsprungen katt

Har din katt rymt eller tappat bort sig? Hör av dig till oss på info@djurskyddetbohuslan.se, så hjälper vi dig att lägga ut en efterlysning på Djurskyddet Bohusläns faceboook-konto. Tänk på att meddela oss om din katt kommit hem igen, så vi kan ta bort efterlysningen och hålla sidan uppdaterad.

 

ID-märk och registrera

Om du ID-märker och registrerar din katt så är det enklare att hjälpa din katt hem. Vänd dig till din veterinär för information om vad det kostar och hur man går tillväga. När katten är ID-märkt så ska du registrera din katt i SVERAKs ID-register eller i Svenska kennelklubbens register DjurId.

 

Om du hittar en katt

  • Kontrollera om katten har någon synlig märkning som t.ex. halsband eller id-märkning i örat. Ser du ingen märkning kan katten ändå vara märkt genom ett datachip under huden. Chipet syns inte med blotta ögat utan måste kontrolleras, med en chipläsare hos polis eller veterinär, vanligen utan kostnad.
  • Kontakta polisen på 114 14 och se om det finns en efterlysning på katten. Polisen för register över bortsprungna och upphittade katter och hundar. Finns ingen efterlysning hos polisen, så kan du göra en hitteanmälan.
  • Sätt upp lappar i området där katten hittats, lägg ut en annons om upphittad katt på kattsidor och kattforum och ring djurhem och eller djurskyddföreningar i din närhet.

Om du ändå inte fått svar, så är du välkommen att kontakta oss så kanske vi, i mån av plats kan hjälpa dig.

 

Tänk på att börjar du mata en katt ses du enligt djurskyddslagen som ägare till katten och således även ansvarig för katten.

Kontakt

E-post

info@djurskyddetbohuslan.se

 

Facebook

Facebook.com/djurskyddetbohuslan 

 

Öppettider

Djurskyddet Bohuslän är en ideell förening. Det innebär att vi alla arbetar gratis och på vår fritid. Ring eller mejla oss, så återkommer vi så fort vi kan.

Bidra med en gåva

Ekonomiska bidrag, i alla storlekar tas tacksamt emot. Antingen till bankgiro 688-2732 eller på swish 12345 86 046. Märk betalningen med Gåva.