Vår historia

Ordförande Jeanette Holmén berättar: Djurskyddet Bohuslän startade den 10 augusti 2008. Det hela började med en artikel i Bohusläningen om en äldre dam som matade hemlösa katter i sin trädgård. Damen skulle flytta, katterna skulle avlivas och damen vädjade om hjälp. Jag ringde Bohusläningen och fick kontakt med Jessica som arbetade där.

Tillsammans besökte vi damen med det stora hjärtat och räddade 3 vuxna katter och 7 kattungar.

Vi insåg ganska så snart att det fanns många hemlösa katter i Bohuslän som behövde vår hjälp och bestämde oss för att agera. Tillsammans med Gabriella så bildade Jessica och jag Djurskyddet Bohuslän. 

Det första vi gjorde var att ringa kommunen och stämma träff med djurskyddsinspektörerna Lene och Bosse. När vi fått klart för oss vad som krävs för att få tillstånd att bedriva djurskyddsverksamhet, så kontaktade vi polisen för insamlingstillstånd.

 

Djurskyddet Sverige som samarbetspartner

Nästa steg var att hitta en seriös djurskyddsförening att samarbeta med. Efter noggrant sökande fann vi Djurskyddet Sverige. För oss var, och är, det viktigt att arbeta seriöst, helt enligt lagen och att ta hand om de katter som verkligen behöver hjälp och som saknar ägare. Föreningen skulle vara varaktig.

 

Vi tog kontakt med pressen, Djurskyddet Sveriges kanslist besökte oss i Uddevalla och vi planerade vår allra första träff. Första presentationen hölls i Bohusläns museum i oktober samma år. Med oss hade vi tre härliga föreläsare och vår samarbetspartner Studiefrämjandet. Vi hoppades på 10 besökare - det kom 85!Nu hade vi våra första medlemmar och våra första jourhem.

 

Djurhjälte 2017

Föreningen fortsätter att kämpa på enligt föreningens motton; Man får inte vara blyg och Fullt klös. Bevis Jeanette Ramför föreningens och framför allt Jeanettes hårda arbete fick vi då programmet Go´kväll valde, bland flera kandidater att förära föreningens ordförande, Jeanette Holmén titeln Djurhjälte 2017. Vi är så otroligt stolta över henne och allt jobb som hon gör. Ett stort grattis till vår katthjältinna Jeanette!

Kontakt

Telefon

0761-17 77 81

 

E-post

info@djurskyddetbohuslan.se

 

Facebook

Facebook.com/djurskyddetbohuslan 

 

Öppettider

Djurskyddet Bohuslän är en ideell förening. Det innebär att vi alla arbetar gratis och på vår fritid. Ring eller mejla oss, så återkommer vi så fort vi kan.

Bidra med en gåva

Ekonomiska bidrag, i alla storlekar tas tacksamt emot. Antingen till bankgiro 688-2732 eller på swish 12345 86 046. Märk betalningen med Gåva.