AKTUELLT

Djurhemmet är stängt för besökare julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen.Varmt välkomna övriga dagar.

 God Jul 2018 800

Fira Lucia på Djurhemmet!

Öppet Hus på Lucia torsdagen den 13 december från kl.14. Kom och fira Lucia på Djurhemmet! Lotteri, korande av Lussekatt 2018 och Lussefika.

 

Fira Kattens Dag den 1a Advent!

1:a Advent är också Kattens Dag! Du har väl inte missat att vi kommer att finnas på bokhandeln och ha extraöppet på vår loppis (kl 12-16)! Du kan rösta på Lussekatten och köpa vår kalender.

 

 

Middag före Jul för vänner av Djurskyddet!

Fredagen den 23 november kl.19 träffas vänner av Djurskyddet Kristinehamn på en bit mat innan Julhelgerna. Thahn Thai Palace. Alla betalar för sig och det är fritt fram att ta med sig kompis eller respektive förstås. Anmälan görs via lista på Djurhemmet, telefon 0550-15155 eller e-post: kristinehamn@djurskyddet.se

http://www.thanhthaipalace.se

 

 

Årets Jullotteri V.47!

Nu är det snart dags! JULLOTTERI! I år säljer vi vårt nummerlotteri med superfina vinster på ICAMAXI, Kristinehamn. Vi drar igång den måndagen den 19 november! Vi kommer även att ha försäljning av vår väggkalender för 2019.

 

Rösta på årets Lussekatt 2018!

Rösta på årets Lussekatt-vem är din favorit? Skriv ned din favorit på röstsedlar som du betalar 10kr/styck för (finns barn och vuxensedlar) och lägg din röstsedel i rösturna. Varje röstsedel gäller dessutom som en lott där man har chans att vinna fina priser! Vi drar vinnare den 13:e december då även årets Lussekatt koras. Fina priser för både vuxna och barn. Man kan rösta på Djurhemmet men vi kommer även att ge möjlighet att rösta i vår loppisbutik och vid Skeppsakademins bokhandel den 1:a Advent. Röstningen drar igång torsdag 8 november.

Lussekattidat 1 Bella 200

 

Lussekattidat 2 Flitiga Lisa 200

Lussekattidat 3 Ninja 200

Lussekattidat 4 Peppermint 200

Lussekattidat 5 Runa 200

Lussekattidat 6 Zoe 200

2018-10-31 Alla Helgons dag 3 nov

Enligt tradition tänder vi marschaller på Djurvilan.
Från klockan 15:30 bjuder vi på glögg och pepparkakor.
Varmt välkomna till en minnesstund för våra bortgångna vänner.

 

2018-10-29 2019 års väggkalender här!

Nu är vår kalender för 2019 här! Levererad från tryckeriet i dag den 29/10. Kalendern kommer att finnas till försäljning på Djurhemmet, i vår loppisbod, loppislager samt genom Snezana Andersson i Karlskoga på bl.a Julmarknaden. Den går även att beställa och få skickad via posten mot en portoavgift (36kr för 1 kalender och 54kr för 2 kalendrar). Priset är fortsatt 100kr/kalender och hela summan går till vårt djurhem och verksamhet.

Djurskyddets Kalender 2019 Framsida 397 (1)

 

HÖSTLOV!

Öppet hus för barn torsdag och fredag på höstlovsveckan kl.13-16. Besök Djurhemmet och alla katter! Vi bjuder på snacks och dricka till barnen.

Ho ̈stlo ̈v O Katt 397

201809djurensdag

Alla Volonta ̈rer 800

 

2018-09-08 Jubileums och invigningsdagen!

 

Vår jubileums- och invigningsdag dag den 12 augusti blev alltigenom lyckad!  Ett nästan oavbrutet duggregn till trots. Allt fungerade jättebra. Alla snälla volontärer ställde upp och fixade just det de skulle ansvara för, det bara flöt på. Ser inte att det kunde ha varit bättre.

 Cirka 200 personer besökte oss, och de flesta tog en fika i stora tältet. Vi bjöd på goda muffins som skänkts av ICA Maxi.

Jubileumsboken presenterades och såldes vid Djurskyddets infobord. Bo Bengtsson som skrivit boken tackades, senare under ceremonin, för sitt gedigna arbete och fick en liten present. Det är riktigt stort att vår förening kan presentera en fin jubileumsbok där innehållet har 50 år på nacken. Korvgubben sålde korv för en bra slant; verkade vara uppskattat i det ruggiga vädret. Loppisborden var populära och sålde mer än bra. Inomhus, på grund av regnet, såldes textilier/ hantverk också det bättre än bra. Gästande fotografer slet hela dagen med att fotografera djur. Innan invigningsceremonin arrangerades en hundkavalkad och 13 hundar var anmälda. Kerstin Erlandsson guidade med van hand alla hundar hussar och mattar fram till mikrofonen för information om just denna speciella hund.

De inbjudna gästerna bjöds på en enkel med god och uppskattad lunchtallrik.

Vår främste gäst och invigningstalare var Staffan Ander. Hans tal handlade förstås om katter, egna och andras. Bandet klipptes och Djurhemmet Kristinehamn var invigt. Staffan Ander tackades med en Jubileumsbok samt genom att bli dubbad till Kattordern och till att bli Djurhemmets beskyddare. Han fick avlägga en ed på att alltid förbli en sann djurvän. Kenneth Andersson avslutade ceremonin med trevlig och medryckande dragspelsmusik.

Övriga gäster var Djurskyddets Sveriges kassör Kerstin Linde samt vice ordf. Carolina Schöön Nicklasson. När de kom bar de på en jättestor korg/present med djurgodis av alla de slag. De minglade runt hela dagen, verkade trivas bra (inte minst Kerstins barnbarn) och kunde svara på frågor rörande hur Djurskyddet Sverige fungerar och till vad nytta. Guidade inomhus gjorde främst Kristina Gustafsson och Jan Olsson. Regnet gjorde nog att det blev lite trångt inomhus ibland, men det fungerade väldigt bra.

Cirka 40 personer, inklusive ett mindre antal barn, trotsade regnet och gick vår tipspromenad. Bra gjort. Fina vinster har delats ut i både vuxen- och barnklassen.

När dagen led mot sitt slut kom Ravi Dissanayake från Storfors. Han hade med sig den brevduva som Djurskyddet tog om hand i fjol. Det var uppskattat att se och höra när Ravi berättade om duvan, en hane från Polen som nu troligen blir kvar i Storfors.

Vi har fått många fina 50-årspresenter, och för dessa har vi försökt att efter bästa förmåga tacka ordentligt: både med personliga utskick och i NKP.

Jubileumsåret är inte slut! Planer finns på en jubileumsmiddag (liksom på 25-årsjubileet) på Statt i Kristinasalen!!

Vad sägs om det

 

2018-09-06 Djurhemmet håller stängt!

Djurskyddets styrelse har beslutat att Djurhemmet ska hållas stängt för besökare under två veckor, måndag 17 september till söndag 30 september. Detta för att göra en grundlig hälsoöversyn av våra katter, storstäda m.m.

 

2018-08-13 Köp vår Jubileumsskrift!

Vår jubileumsskrift/bok finns att köpa på Djurhemmet för 100 kr. Femtio års föreningshistoria har vi samlat med text och bilder. Djurskyddsföreningen i Kristinehamn startades 1968 och det firar vi i år. På detta sätt stödjer Du även föreningen i vårt arbete. Innehåller mycket intressant och många bilder. Sammanställd och författad av Bo Bengtsson under 2 år och utgiven lagom till vårt jubileumsfirande den 12 augusti 2018.

 

 Djurskyddet Khamn Bok 397

SKYDD Personuppgifter Kopia 2 1000

Olle-fonden

Olle 397 (1)

Tyvärr fick lille Olle somna in 27/7-18 på grund av EP anfall han fått som var svåra för honom. Vi vill tacka de som skickat pengar för hans ögonundersökning. Vi kommer att sätta in pengarna i en fond som vi kan kalla för Olle-fonden. Pengarna skall gå till de djur som behöver extra vård när de kommer till oss. Olle blev bortkastad men fick ändå en trygg sista tid.

 

 

DS-50-ar -redigerad

 

2018-04-28 Premiär för ny Loppis!!

Lördagen den 28 april öppnas vår nya Loppis i Lagerlokalen på Första Industrigatan 2 B (mitt emot Ford) mellan kl. 10.00-14.00 Även Loppisboden på Södra Hamngatan har öppet mellan 10.00-15.00. Vill du passa på att få klorna klippta på din hund eller katt denna dag? Vid uppehållsväder kan du få hjälp av Nora Lavén och inkomsten går till Djurskyddet! Nora kommer även att sälja egenhändigt komponerad väskor med "första hjälpen för hundar"!

 

2018-05-21 Jag söker hundvakt till min hund 9-24 Juli. 

Keja 1 397
Keja är en supersmäll hund. Älskar barn och katter. Fungerar även bra med andra hundar. Kan inte ha henne lös utan staket för harar och rådjur är så intressanta 😀 Hon är absolut ingen problemhund men matte ska ut och resa. En del av er kanske har träffat henne uppe på djurhemmet när hon varit med där. Vid intresse frågor eller funderingar så ring eller maila matte Karin 0739472388 kakin.axel@live.se

 

 

2018-03-29 Ännu en stor grupp katter in till Djurhemmet!

 

Chessie Och Chiara 397

Elva grå katter kom till oss strax innan Jul räddade efter brandtragedi. Nu är de kastrerade,vaccinerade,chippade och avmaskade. Fyra är i jourhem och resten finns på djurhemmet.

Åtta svarta långhåriga katter kom nyligen till djurhemmet. De var alla i akut behov av kastrering, rakning, vaccinering,avmaskning och chipmärktes. 
Två honor var dessutom dräktiga, en skall få sina små om ett par veckor...
Stora grupper som kommer till djurhemmet kostar oerhört mycket pengar och tar upp stor plats. Enbart veterinärkostnader slutar på ca.30000 för alla dessa små liv.
Tur är att de kom till djurhemmet annars hade det blivit många små som föds ute, blir förvildade och får leva miserabla liv.
Djurskyddet tar gärna emot en liten gåva som hjälp till alla som nu väntar på att få en egen familj att flytta till!
Swish 123 553 4904
Bankgiro 260-1201
TACK från oss alla på djurhemmet!

 

2018-03-25 Nygammal styrelse vald på årsmötet..

Styrelsen _2018 398 (2)

Styrelse för 2018 är:

Ordförande Jan Olsson

V.Ordförande Barbro Palm

Kassör Christine Depraetere

Sekreterade Louise Hamilton

Ledamot Margaretha Ahlén Johansson

Ersättare1 Kerstin Persson

Ersättare 2 Marie-Anne Wirén

Ersättare 3 Carina Larsson

 

2018-02-17 ÅRSMÖTE 25 mars!

MEDLEMMAR! Välkommen på vårt ÅRSMÖTE den 25 mars 2018 kl.15 på Norrgården (Kristinehamns Hembygdsgård, Karlgatan 3A). Om ni vill delta ber vi er att anmäla via e-post kristinehamn@djurskyddet.se då vi beställer fika för mötet. Anmälan senast den 19 mars till kristinehamn@djurskyddet.se eller ring Birgitta Virén tel: 070 6038251. OBS! Din medlemsavgift för 2018 måste vara inbetald innan mötet för att du ska kunna rösta. Här kan du läsa Dagordningen.

 

2018-01-01 Hills foder har ingått ett samarbete med Djurskyddet Kristinehamn!

Hills stöder vår verksamhet och skänker bland annat kvalitetsfoder. Våra katter gillar den nya maten!

Hills _Transforming Lives _Logo _Cut

 

Nu har vi hängt fram vår julklappssäck och vi har en liten önskelista:
1 Så klart önskar vi oss ett eget hem!
2 Lite god mat!
3 Bidrag till någon rolig klätterställning!
4 Roliga leksaker!

Så kom gärna upp till djurhemmet och lägg något i våran julklappssäck...
...Och så klart hälsa på oss och dom andra katterna som bor här...
...Eller swisha en liten slant till oss märk med julklapp.
Swish 123 553 4904

Julsa ̈ck Pa ̊ Djurhemmet 2017 397

2017-12-13 Årets Lussekatt korad!

Malou var den lussekattidat som fick flest röster och blev korad årets Lussekatt. 

6 glada vinnare i Rösta på Lussekatten överraskades, 2 fanns på plats, 2 kom efter telefonmeddelande och 2 hämtade sina vinster senare.
Vuxenklassen: Kattidat nr 3, Malou, vann med 44 röster. Kattdiat nr 4 fick 25 röster, kattdiat nr 1 23 röster, kattdiat nr 2 20 röster, kattdiat nr 5 16 röster och kattdiat nr 6 12 röster. I vuxenklassen alltså 3,4,1,2,5,6
I barnklassen vann också nummer 3, Malou.
3,2,5, 4 och 6 lika,1 (endast 19 röster sammanlagt)

Vinnarna i barnklassen:
Vann gjorde Filippa som blev jätteglad över presentkort på Skeppsakademin samt en riktigt fin bäver.
Tvåa blev Minna som tyvärr var sjuk och inte kunde komma, men glad ändå att kunna hämta sin vinst senare. Sven som blev vinnare 3 kom och fick en ljusslinga samt chokladask.

Vinnare vuxenklassen: Lisbeth Olsson som fick ett riktigt hantverk (en t-shirt med jättefin katt, målad och skänkt av Eva Wennerström) samt choklad. Andrapris fick Helga Ulkert och tredjepris Hillevi Jansson. Alla överraskade och glada.

Nu önskar vi alla Djurvänner en riktigt God Helg och Gott Nytt År!

Nr 3 Malou 397 (1) 

Välkommen att fira LUCIA på Djurhemmet den 13 december!

Från kl.14. Det blir lussefika, lotteri, årets Lussekatt koras och vinnare dras från de som röstat.

 

2017-12-02 Missa oss inte på stan på lördag 2 december och första Advent!

Missa inte att vi finns på Granngården i dag. Vi säljer kalendrar och har även ett ringlotteri. Du kan också passa på att rösta på Lussekatten! Vår loppisbod på S Hamngatan öppet kl.10-14 är det perfekta stället att shoppa loss på julpynt och unika klappar! Även öppet på skyltsöndagarna kl.12-16.

 

Rösta fram årets Lussekatt!

Rösta på årets Lussekatt-vem är din favorit? Skriv ned din favorit på röstsedlar som du betalar 10kr/styck för (finns barn och vuxensedlar) och lägg din röstsedel i rösturna. Varje röstsedel gäller dessutom som en lott där man har chans att vinna fina priser! Vi drar vinnare den 13:e december då även årets Lussekatt koras. Fina priser för både vuxna och barn. Man kan rösta på Djurhemmet men vi kommer även att ge möjlighet att rösta i vår loppisbutik och vid turistbyrån och/eller Skeppsakademins bokhandel den 1:a Advent. Röstningen drar igång första veckan i november från torsdag 18 november.

Nr 1 Beatrice  397 (1)

Nr 2 Lina 397

Nr 3 Malou 397

Nr 4 Madame 397

Nr 5 Shirley  397

Nr 6 Thea 397 

 

2017-11-21 Djurvänner träffas över en bit mat innan Jul.

Tisdagen den 21 november träffas vi på Träslottet kl.18.00 över en bit mat innan Jul. Medlemmar med respektive. Anmälan till Djurhemmet via e-post (kristinehamn@djurskyddet.se )eller 0550-15155. Anmälan senast 14 november. OBS Var och en betalar för sig.

2017-11-18 Lördagen den 18 november är det Adoptionens Dag!

Djurskyddet Kristinehamn är inbjudna av Omtänksamma Kristinehamn att delta. Det ska vi! Maggan Carina och Barbro "dukar upp" ett bord mellan kl.11 - 14.00 med fotografier av utadopterade djur och djur att adoptera i gallerian mitt emot Intersport.

2017-11-01 Vår kalender för 2018 till försäljning från V.46!

Nu är vår kalender för 2018 på gång. Vi hoppas få den levererad från tryckeriet i slutet av denna vecka. Kalendern kommer att finnas till försäljning på Djurhemmet, i vår loppisbutik, Krukmakeri Hemjord, Arkens Zoo i Karlskoga samt genom Snezana Andersson i Karlskoga på bl.a Julmarknaden.  Den går även att beställa och få skickad via posten mot en portoavgift (Ekonomibrev B-post inrikes för 1-2 kalendrar som väger 308 gr kostar 36kr). Priset är fortsatt 100kr och hela summan går till vårt djurhem och verksamhet. 

Kalenderomslag 2018 397

 

Höstmys på Djurhemmet den 29 oktober!

Alla varmt välkomna till Djurhemmet den 29 oktober kl.15. Passa på att se lokalerna om du aldrig varit förbi, hälsa på katterna, shoppa loss på alla fina Arrakkläder och ta lite fika. Vi serverar kaffe och våfflor!

 

Annons Djurskyddet 450

 

EXTRAÖPPET på loppis!

Nu på onsdag 11/10  när det är marknad i Kristinehamn har vår loppisbod på S. Hamngatan extraöppet kl.10-17!

 

2017-09-28 Om Djurvilan

Nu är det höst och vi tänker lite extra på de djur vi har haft med oss och fortfarande saknar.

Kanske går vi upp till Djurvilan och får en stilla minnesstund vid en grav.

På Djurskyddet är vi glada över att ha en sådan vacker plats där vi kan minnas våra djur. Vi är också måna om att gravarna blir omskötta, så det fortsätter vara en fin minnesplats att gå till. Som ett led i detta planerar vi att genomföra en städning och rensa bort de gravar som ingen längre går till och sköter.

Vi önskar att du som har en grav på Djurvilan, hör av dig till oss, så vi kan göra en förteckning. Vi vill vara säkra på att ingen grav tas bort, där någon fortfarande är intresserad av att ha den kvar.

Hör av dig till Kristina på Djurhemmet 0550-15155 före årsskiftet 2017/18. Tack på förhand!

Styrelsen Djurskyddet Kristinehamn

 

 Djurens Dag 4 oktober!!

Djurens Dag uppmärksammas i oktober då det även är Hundens Dag. Djurens dag infaller den 4 oktober varje år och i år firar vi på just det datumet! Djurens dag är instiftad av World Animal Day. Aktiviteter i loppisboden mellan kl 13-17 med bl.a lotteri. Vi har sedvanlig ljusceremoni vid vattnet S.Hamngatan nedanför loppis. Ljus säljs vid loppisboden till förmån för djurhemmet. Ljusen kan tändas nere vid vattnet i åminnelse av ett älskat djur eller för att uppmärksamma en djurskyddsfråga.  En promenad anordnas från Nya Djurhemmet på Stampbrogatan 10 ner till S. Hamngatan och tillbaka. Samling kl.13.30 vid Nya Djurhemmet och vi promenerar iväg kl.14 med eller utan hund. Promenaden avslutas tilbaka på Djurhemmet där vi bjuder på vegetarisk korv med bröd. Väl mött alla djurvänner!

 

2017-09-05 Dagmatte/husse sökes!

2017-09-05 Finns det någon som skulle vilja vara lite dagmatte/husse till trevlige Charly, 7 år? Charly vill gärna ha lite sällskap när matte arbetar. Charly bor på Åtalsgatan i Kristinehamn. Ring Ann-Katrin tel: 0730 487801

Charly Dagmatte 397

 

 

2017-08-13 Har vi medlemsmöte. 

Vi dukar i tältet vid djurhemmet och säger välkomna klockan 17.00 på en liten bit mat.

 

2017-07-29 Från och med denna helg har vi nya öppettider för lördagar, söndagar och röda dagar: kl.12-14.

 

2017-07-17 Gullspira klarade krisen men behöver ditt bidrag!

Gullspira Ny (1)

Dräktiga Gullspira inkom som hemlös till Djurhemmet. Natten till söndag fick hon på veterinärens inrådan åka in akut med vår volontär då hennes värkar avstannat. En röntgen visade att en av hennes två ungar låg fel och orsakade att Gullspira inte kunde föda fram dem. Ett akut kejsarsnitt måste göras! Tyvärr var den ena ungen dödfödd och den andra ungen så svag att den efter en stund dog trots försök att hålla den vid liv. Gullspira klarade krisen och mår efter omständigheterna väl. Gullspiras veterinärkostnad gick på närmare 9000 kr och nu väntar en katt i karantän på en ögonoperation som kommer att kosta 5000 kr. Eftersom vi haft mycket veterinäromkostnader ett tag nu så vore vi oändligt tacksamma för varje bidrag vi kan få till Gullspiras veterinärkostnader. Swisha ett bidrag till 123 553 4904 eller skicka till Bg 260 1201. Märk bidraget Gullspira! TACK!!♥

 

 

2017-06-28 Vi har haft svårt att hitta volontärer som vill hjälpa oss med skötseln av Djurvilan. Tack till killarna  som klippte gräset !

Djurvilan 2017-06-28 397

 

 2017-06-17 Handla och stöd Djurskyddet Kristinehamn och Djurhemmet!

Djurskyddets Shop 1 400 (2)

 

Snart dags för årets STORLOPPIS!

Årets STORLOPPIS är den 10 juni kl.10-14 vid Nya Djurhemmet på Stampbrogatan 10. MÖBLER, TEXTILIER, KÖKSPRYLAR, PORSLIN, GLAS, LEKSAKER, KLÄDER MM MM. SERVERING. OBS! ENDAST KONTANTER! Om du vill hjälpa till hör av dig till loppisansvariga Birgitta tel:0730 813197 eller Anne-Marie tel: 0702 995778.

 Storloppis 2010 397 (1)

2017-05-07 Byte av e-postadress!

Nu byter vi till ny e-postadress! Skriv till oss på kristinehamn@djurskyddet.se

 

Hjälp oss tjäna in lite pengar för föreningen!

Vi har fått möjlighet till extra inkomst till föreningen genom ideellt arbete på Dragspelsstämma i Ransäter den 4-10 juli. Vi är glada för alla som vill hjälpa till. Kontakta Kristina på Djurhemmet om du är intresserad!

 

Rastakatter Spelar Musik 397

 

Medlemsträff!

Medlemsträff den 10/4 kl. 17.30 på Djurhemmet, Stampbrogatan 10.

Fika och mingel. Kom och träffa styrelsen. Vi vill prata om stort och smått.
Vad tycker du är viktigast för vår förening?

Medlemsbrev!

Årets första medlemsbrev kan du läsa här. 

 

Vårmarknad!

Vår loppisbutik har extraöppet på vårmarknaden 12 april. Öppettider kl.10-18.

 

Årsmöte 2017-03-12 kl.13. Möteslokal blir festvåningen på Hembygdsgården. OBS! Mötet börjar kl.13!

Ärsmötet kommer i år att hållas på Hembygdsgården, Norrgården den 12/3 kl.13. Vi kommer att utlysa årsmöte med annonser i NKP, på Fb och här på hemsidan. Vi kommer inte skicka något via post.

 

2017-01-13 Valberedningen söker kandidater!

Valberedningen söker nya kandidater inför årsmötet 2017-03-12. Valberedningen behöver kandidater för ordinarie och suppleantplatser i styrelse, revisorer och för valberedning. Om du är intresserad av att vara med och forma vår förening i framtiden eller vill nominera någon kontakta valberedning: Diana Nilsson tel: 0550-83817 eller 0705 244481 senast 2017-02-01.

 

2016-12-23 Inackorderingen ändrar namn.

Inackorderingen har ändrat namn till Katthotell så det klart ska framgå vad verksamheten innebär.

 

2016-12-23 Julklapp!

En liten julklapp till oss alla!

Idag har länsstyrelsen kontrollerat och godkänt vårt ombyggnation med en sluss till inackorderingen. 

Karin från länsstyrelsen som haft del synpunkter på hundrummet var nu mycket nöjd.  Tack Anders i Väse med kompis Sten-Åke som fixat detta! Nu är tillstånden klara men än finns att göra med bl a att ordna utemiljön för katterna och fler klättermöjligheter även inomhus. 

 

Djurskyddet Kristinehamn önskar genom Ordförande er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

2016-12-19 Tidig djurklapp!

Zandrah Andersson kom i eftermiddag in och överlämnade underbara julklappar till katterna på Djurhemmet. Zandrah kontaktade Djurskyddet för ett tag sedan och kom in med den hemlöse katten Vilde Ville från Björneborg. Hon kände att hon ville göra en insats för Djurhemmet och startade en chatt på Facebook. Zandrah samlade in pengar och fick hjälp av Lene på Kristinehamns Hunddagis att köpa rätt saker. Tack Zandrah för det jättefina initiativet och alla som varit med på julklapparna! Vi och alla katter är så glada och tacksamma över den fina gesten!
Julklapp Till Djurhemmet 2 397

2016-12-17 Kalendrarna börjar sälja slut!

Nu tycks det som om vår kalender för 2017 börjat sälja slut. Det kan finnas enstaka exemplar kvar i Karlskoga på Thomas Zoologiska eller Arken Zoo. Tack till alla som stöder oss genom att köpa vår kalender!

DS_Almanacka _2017_K-2 397 (1)

2016-12-08 Luciafirande på Djurhemmet den 13 december!

Missa inte vårt mysiga Lussefirande på Djurhemmet den 13 december! Kl.14:00-18:00. Lotteri, lussefika och korande av Lussekatten samt dragning av vinnare! Finns också möjlighet att köpa julklappar i form av gåvobrev, medlemskap, smycken och kalendrar.
Naturligtvis hoppas alla våra katter på lite uppmärksamhet, kel och extra godis av besökare. Alla varmt välkomna!

 

 

Kattunge Jul Tomte 397

 

 

2016-12-03 Öppet Hus Karlskoga veterinärklinik!

Djurskyddet deltar på Öppet Hus Karlksoga Veterinärklinik där vi tar med några av våra katter som söker nya hem. Gratis hälsokontroller och kaninhoppning var andra aktiviteter.

 

2016-11-29 Jullotteriet slutsålt!

Nu är stora Jullotteriet slutsålt. Dragning av vinnande nummer sker 2016-12-12 och vinnare meddelas. Tack till alla som hjälpt till eller köpt lotter!

 

2016-11-24 Kattens Dag på 1 Advent!

På söndag är det 1 Advent och skyltsöndag men också Kattens Dag! Denna dag har blivit en viktig dag för oss att synas. Vi finns på Skeppsakademins Bokhandel och vår loppisbod är öppen alla Adventssöndagar fram till Jul kl.12-16 och är rustad för jul. Rösta på Lussekatten, lotteri, kalendrar mm.

 

2016-11-21 TACK!

ETT STORT TACK till privatperson i Karlskoga, Granngården, ICA och LidI och till Snezana som hjälper på så många sätt! I går, 20/11 kom Snezana Andersson med skänkta gåvor till Djurhemmet från Karlskoga: Granngården hade en säck som en kund har skänkt + ett paket kattsand och skänkte även en fodersäck som var öppnad men som det var mycket kvar i. ICA skänkte en banankartong med mat och sand. Även Lidl skänkte!

 

2016-11-13 Middag innan Jul den 26/11

Innan Jul brukar aktiva medlemmar i föreningen, personal, styrelse och volontärer träffas över en bit mat i allmänt gemyt så här innan julhelgerna drar igång. Alla medlemmar är välkomna att delta. I år träffas vi på Thanh Thai Palace (mitt emot Lidl) den 26/11 kl.18. På lördagar har de bl.a en Mongolisk grillbuffé (något för alla) med förrätt och efterrätt till bra pris men även á la carte. Var och en betalar för sig men vi vill att du anmäler om du tänker komma så vi kan reservera bord. Anmälan senast den 19/11 till 0550-15155 eller 070 5483016.

 

2016-11-11 Den 21/11 drar STORA JULLOTTERIET igång!

Den 21/11 drar det stora Jullotteriet igång. Vi står vid COOP Forum som vi brukar. Där kommer vi även att sälja kalendrar. 

 

2016-10-29 Lussekatt 2016

Rösta på årets Lussekatt-vem är din favorit? Skriv ned din favorit på röstsedlar som du betalar 10kr/styck för (finns barn och vuxensedlar) och lägg din röstsedel i rösturna. Varje röstsedel gäller dessutom som en lott där man har chans att vinna fina priser! Vi drar vinnare den 13:e december då även årets Lussekatt koras. Fina priser för både vuxna och barn. Man kan rösta på Djurhemmet men vi kommer även att ge möjlighet att rösta i vår loppisbutik och vid turistbyrån och/eller Skeppsakademins bokhandel den 1:a Advent. Våra Lussekattidater presenteras där röstsedlar finns. Röstningen drar igång första veckan i november från torsdag 3/11.

 

2016-10-25 Kristinehamnsbördiga konstnärinnan Lena Funckes vykort till förmån för katterna!

Lena Funcke har låtit trycka upp 5 av sina populära motiv som vykort och har skänk 200st till föreningen. Det är motiv med hennes älskade katter. Två motiv är tänkta som Julkort. Dessa kort säljs nu på vår loppis för 10 kr st. Pengarna går till katterna på Djurhemmet.

 

2016-10-22 Modevisning och höstmys på Djurhemmet 30 oktober!

Söndagen den 30 oktober från kl.15 har vi höstmys på Djurhemmet. En återförsäljare av fritidsklädesmärket Arrak, Åsa, kommer att visa kläder och det finns möjlighet att köpa på plats och att beställa. 5% av Åsas provision kommer att skänkas till Djurhemmet. Vi bjuder på fika, har ett ringlotteri med fina priser och man kan också passa på att köpa smycken och kalendrar där pengarna går till Djurhemmet. Våra katter hoppas på mycket kel. Alla välkomna!

 

2016-10-22 Tack till Moa!

Vi tackar Moa Nygren för väl utfört arbete och önskar henne lycka till med nya jobbet. /STYRELSEN

 

2016-09-26 Extra årsmöte 16 november!!

På styrelsemöte den 21 september beslutade styrelsen att utlysa ett Extra årsmöte den 16 november, mer information kommer med kallelsen.

 

2016-09-26 Djurhemsförbundet utbildningsdagar och Morotsvinnare!

I går söndag och i dag måndag är personalen Moa och Kristina samt volontär Mariette och Johnny på Djurhemsförbundets utbildningsdagar. En föreläsning med Lili Päivärinta (halva Lili och Susie) som sedan 2003 drivit Djurens Ö och som jobbar ideellt med att ta hand om vilda skadade djur och moderlösa djurungar är en del av två spännande och givande dagar. Djurskyddet Kristinehamn fick dessutom Morotspriset på 10 000kr.

 

2016-09-24 2017 års väggkalender....

Nu är materialet till tryckeriet för 2017 års väggkalender! Den kommer vara ute till försäljning från V.42 OBS! Endast kontant betalning i affärer. Vid evenemang även swish! Den kommer att säljas i Karlskoga på Thomas Zoologiska samt på Julmarknaden på torget. I Kristinehamn på Skeppsakademin, Krukmakeri Hemjord, på vår loppis, på Djurhemmet, vid COOP när vi säljer jullotteriet och på stan vid 1:a Advent/Skyltsöndagen. Ev kommer vi ha återförsäljare i Karlstad. Den går också att beställa från Djurhemmet om du ringer eller skriver ett e-post och skickas mot en extra fraktavgift (28kr 1-2 kalendrar). Kalendern kostar 100kr och hela summan går tillbaks till Djurhemmet.

 

2016-09-16 Fira Djurens Dag med Djurskyddet Kristinehamn!

DJURENS DAG infaller egentligen den 4 oktober i år men kommer att firas av oss LÖRDAGEN 1 OKTOBER.

Vi firar vid vår loppisbod på S. Hamngatan. Öppet kl.10-14. Där kommer vi ha ett ringlotteri och sälja ljus som man kan tända till minne av ett älskat husdjur eller för tex hemlösa djur. Pengarna går förstås till Djurhemmet. Vi kommer även ha öppet vid vårt gamla Djurhem på Imtorpsvägen 12 mellan kl.10-14 där vi kommer att ha försäljning av möbler och större djursaker så som transportburar mm! En hundpromenad anordnas från Nya Djurhemmet på Stampbrogatan 10 ner till S. Hamngatan. Samling kl.9 vid Nya Djurhemmet (rutten återkommer vi med). En mindre promenadavgift tas/person (för en lott!) tas/person där pengarna går till Djurhemmet. Alla är välkomna-med eller utan hund! Vi promenerar sedan tillbaka till djurhemmet där det blir lottdragning och vi bjuder på korv!

 

2016-09-23 Årets Höstlotteri!

Årets HÖSTLOTTERI är under V.39 (26-30/10) på COOP Forum. Massor med fina vinster som alltid.

 

2016-09-13 Inackorderingsavgiften justeras!

Styrelsen har tagit beslut på att inackorderingsavgiften avseende nya bokningar från och med 1 september ändras, så att det första dagen, oavsett vilken tid på dagen man lämnar katten, är 150:- och för påföljande dagar vanlig taxa d v s 70:-/dygn för medlem och 100 :-/dygn för icke medlem. Detta för att kompensera omkostnaden för kattsand som måste bytas efter varje inackordering vare sig det rör sig om bara 1 dygn eller flera dagar.

 

2016-09-07 Nygammalt telefonnummer!

Nu kan du använda vårt gamla fasta telefonnummer 0550-15155 igen om du vill nå oss på Djurhemmet!

 

2016-09-03 Hittekattens Dag i morgon!

I morgon 4/9 är det HITTEKATTENS DAG. Den uppmärksammar vi förstås! Vi kommer att finnas på ICA Maxi från kl.12 med ett bord. Där kan du få information om Djurskyddet, du kan skänka en gåva, bli medlem, köpa en lott eller varför inte något av de fina smycken som säljs till förmån för Djurhemmet. 

 

2016-08-30 Ring, ring...

Vi jobbar på att det återigen ska gå att kunna ringa oss på vårt gamla telefonnummer, 0550-15155, detta genom en mobil lösning för "fast telefoni". Tyvärr har det dragit ut på tiden mer än vad vi hoppats. Än så länge är det våra mobila nummer, 0762 979375 eller 0762 979537 som gäller. När det nya systemet är igång så går det dels att ringa direkt till oss på 0550 15155 och skulle du ringa ett av våra mobila nummer så kopplas det ändå rätt. 

 

2016-08-25 Skördetider är farliga tider-för djur!

Katt I Ho ̈gt Gra ̈s 1

Djurskyddet fick detta inlägg från Thomas Hedén: "Vet ni att slåttern är en bokstavligt talat livsfarligt tid för katter men speciellt rådjurskid. Vi blev av med vår lilla katt sönderklippt av bondens slåtteragregat, enligt honom rätt vanligt öde för katter på landet, samt att det kan stryka med en 10 kid! Inte verkar det dom det är Vargen som är orsaken till nedgång på rådjur iallafall. Så håll era Katter inne när det är dags att slå vallen eller skörda. Vad tusan har inte någon uppfunnit något som räddar livet på djuren!" 

 

2016-07-31 Rudskoga Teknikdag!

I dag är vi som sedan många år tillbaka på plats i Rudskoga för Rudskoga Teknikdag. Massor av kul för hela familjen och många tillfällen för oss att informera om föreningen och vårt arbete! Rudskoga Teknikdag är mellan kl.10-16 i området kring hembygdsgården. Gammal teknik, djur, hantverk, mat mm mm mm

Läs mer här eller här.

 

2016-07-27 Reportage i NKP!

Reportage och stort uppslag i tidningen onsdagen 27 juli i Nya Kristinehamnsposten!

 

2016-07-23 Reportage i VF!

Stort reportage i lördagens VF. Vi fick både förstasida och sidan 8 i papperstidningen. Här kan du läsa webversionen av samma reportage. 

 

Katthem _ta _5

På bild djurhemspersonal Kristina Gustafsson och föreningens kassör JohnnyStrömberg. Bild: Tommy Andersson Reporter: Stina Samuelsson

 

2016-07-08  Djurskyddet Kristinehamn i SVT-reportage!

Missade du Nyheterna Värmland den 8/7? SVT gjorde någon dag tidigare ett reportage från vårt djurhem för Nyheter Värmland som sändes på lokalnyheterna under dagen.  Tyvärr går det bara att se på SVT Play under de följande 7 dagar. 

 

2016-07-02 Djurhemmet är i stort behov av förrådsutrymme.

Det bör vara i Kristinehamn tätort eller i närområdet. Helst något som är vinterbonat och inte blir fuktigt eller allt för kallt/varmt. Om du har ett oanvänt förråd som du kan upplåta hör av dig till djurhemmet.

 

2016-07-17 ZooYou UF skänker gåva till Djurskyddet Kristinehamn!

Adina och Ida som bildade och drev UF företaget ZooYou UF under ett år (hösten 2015 - våren 2016) besökte Djurhemmet för att skänka en gåva. UF-året var över och de hade avslutat tillverkningen och försäljningen av inrednings-/förvaringsprodukter med djurtema. De kontaktade oss hösten 2015 då de bestämt sig att skänka halva vinsten från försäljningen till en djurorganisation och då tänkt på oss eftersom vi är en lokal och passande organisation som folk i deras närhet berörs av. Stort TACK till Adina och Ida!

 

UF Tjejerna

 

2016-06-16 Tillstånden är klara!

Vi har nu fått våra tillstånd från Länstyrelsen och kan börja ta in de katter som är på kö för att gå genom vår sluss och vidare in på Djurhemmet! Vi kommer nu även att återuppta omplacering av behövande hundar. Uteburarna är ännu inte riktigt klara och vi efterlyser frivilliga som vill hjälpa oss med det sista med dem (kontakta oss genom info@djurskyddetkristinehamn om du vill hjälpa till). Återstår också en del jobb med miljön kring Djurhemmet men nu är verksamheten igång!

 

2016-06-10 Maxihundens Dag!

Du missar väl inte Maxihundens Dag i Skövde nu på lördag 11 juni mellan kl.11-15 vid ICA Maxi. Massor med kul för alla som gillar hundar! Djurskyddet Kristinehamn är med och representerar!

 

2016-06-03 Volontärer till Djurvilan sökes

Vi söker volontärer som kan hjälpa till på djurvilan. Om du vill hjälpa till kontakta kristina på tel: 0762 979537 eller skriv till info@djurskyddetkristinehamn.se

 

2016-05-24 Efterlys din katt på Vilse.nu!

Den 23 maj 2016 var det premiär för VILSE.NU

Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. För att hjälpa fler katter att återförenas med sina familjer har SVEKATT utvecklat VILSE.NU som lanseras i samarbete med MJAU Kattmat. Katten är Sveriges populäraste husdjur, och det beräknas finnas uppemot 1,5 miljoner katter i landet. Frågor som rör ID-märkning, registrering och kastrering är viktiga för att färre katter ska bli hemlösa. Men när olyckan är framme, och katten redan har förvunnit kan samlingsplatsen VILSE.NU hjälpa den att hitta hem igen.

Vilse Nu 397

 

 

2016-05-19 Dagmatte eller nytt hem sökes för Nala!

 

Nala 397 (1)

 

2016-05-19 Fina Nala söker Dagmatte eller nytt hem! Husse Jim Granbacke och Nala bor i Mariestad.
Husse Jim jobbar 5-skift så det innebär dagtid, eftermidagar, nätter, helger och även storhelger som Nyår, Jul och Midsommar. Nala är en tik på ett år och 5 månader hon är gör snäll och lugn. Hon vill gärna busa och leka med andra djur och går även väldigt bra överrens med barn. Van vid katt. Hon är en blandras (5 olika raser). Mamman är en renrasig vit Kuvasz. Före detta utställningshund och pappan är en blandras på 4 olika raser; Schäfer, Leonberger, New Foundland och Bordercollie. Nala är en större hund som väger 30 till 32 kg.
Hon är en stor och krävande hund som behöver ett bra och tryggt hem där någon med expertis har hand om henne. Tyvärr så är det rätt så akut med allt för husses föräldrar som brukar ställa upp åker bort i sommar och det finns ingen som kan ta hand om husses sötnos.
 Om du är intresserad eller har frågor tveka inte att höra av dig till: 0766 351154

 

2016-05-11 Hundvakt sökes till Pixel!

 

Pixel Hund 397 (1)

Husse behöver hundvakt åt sin Parson Russelterier Pixel på 8 år. Väldigt snäll, social och lekfull. Älskar barn. Han tycker inte om andra hanhundar. Skulle behöva hundvakt enstaka dagar eller en vecka till två ibland. Pixel bor på Skaraborgsvägen 24 (Drevsta/Kurlanda) i Kristinehamn.
Om du är intresserad ring Jim Holmberg tel: 0769 290904

 

2016-05-07 Ekorreungen nu på Kottecentralen!

 

Ekorreunge Ha ̈lsar 05 2016 397

Den lilla ekorren vars mamma hittades överkörd i Lungsund. Han tillbringade ett par veckor hos Maud Fransson, viltrehabiliterare i Karlstad. När han blivit tillräckligt stark fick han åka till Kottecentralen utanför Göteborg. Under tiden kom det in två ytterligare ekorrungar till Maud, så han fick sällskap av ytterligare två kompisar på resan. Stort tack till Elin Forsberg som hämtade honom från Lungsund, Maud Fransson som hjälpte honom och hans vänner tillbaka till livet och Marléne Sjöberg som transporterade de små till Kottecentralen.

 

2016-05-03

Årets STORLOPPIS lördagen den 14 maj kl.10-14 vid gamla Djurhemmet i Sandfallet Imtorpsvägen 12. Hör av dig till loppisansvarig Birgitta Andersson tel: 0730 813197 om du vill hjälpa till.

 

2016-05-02

Vike Bondemarknad den 7:e maj kl.10-15. Vi deltar. Läs mer här.

 

2016-04-30 Ekorre behöver skjuts till kottecentralen!

Maud Fransson, viltrehabiliterare, söker transport för lilla ekorrbebisen som hittades härom veckan. Han skulle behöva åka från Karlstad till Kungälv, till Kottecentralen där han får umgås med andra ekorrar. Det är för att han inte ska bli så präglad på människor. Om du kan hjälpa till kontakta Mariette tel: 0730 795758 e-post: mariette.akerlind@telia.com

 

Valborgsmässoafton 30 april

Tänk på djuren under Valborg! Försäkra dig om att inga djur befinner sig i rishögen innan du tänder brasan. Avstå från smällare och fyrverkerier som skrämmer både vilda och tama djur.

 

Busterdagen 28 april!

Den 28 april är det Busterdagen och det betyder minst 30% rabatt på din hunds försäkring om du tecknar den med Agria Djurförsäkring. Ring Ingela Lloyd-Willner tel: 076-7900794 så blir hon ditt personliga ombud. 

 

Ekorrunge räddad!

En liten ekorrunge blev lördagen 16/4 2016 moderlös när ekorremamman blev påkörd och dödad av en bil i Lungsund.Två tjejer i området hittade den lille ungen och försökte under lördagen hitta råd och hjälp för att rädda lille Kurre. De kontaktade Djurskyddet Kristinehamn. Eftersom Djurskyddet Kristinehamn och djurhemmet inte har tillstånd för att ta hand om vilda djur gav vi rådet att kontakta Djurens Vänner i Karlstad och Maude Fransson. På söndag morgon hämtade Elin Forsberg den lilla krabaten och körde den till Maude Fransson, viltrehabiliterare, Djurens Vänner i Karlstad. Den 18/4 mår den lilla ekorrbebisen än så länge bra. Han blir matad varannan timme hemma hos Maud Fransson. Stöd gärna Djurens vänner så de kan fortsätta rädda djur som lilla ekorrbebisen. Deras postgironummer är 41951-5. Adressen är Box 2136, 65002 Karlstad. Om du behöver deras hjälp...

 

Vårlotteri!

Årets vårlotteri går av stapeln V.17. Som vanligt hålls det vid COOP Forum där du kan se de fina vinster som man denna vår kan ha turen att vinna. Lottnummerförsäljning kl. 10-18 med start måndag 25 april fram tills dess alla nummer är sålda. Lottnummer kostar 10kr. Dragning av vinnande nummer sker i maj och vinnare meddelas. 

 

Vi söker jourhem för katt!

Kan du tänka dig att ta hand om en katt eller två? Vi letar efter jourhem som kan tänka sig ta emot lite försiktiga katter som behöver tid, kärlek, lugn och ro. De flesta har trassligt förflutna och behöver få komma in i ett hem för att kunna slappna av och känna tillit igen. Katterna vi har här är klappbara och tycker om försiktigt kel. Men det behöver få ta sin tid och få uppmuntran och omtanke för att komma ur sitt skal. Tror du att du har tid, tålamod och kärlek att ge? Hör av dig till djurhemmet!

 

Jourhem för lite större hundar sökes! 

Om du är intresserad av att hjälpa oss och hundar hör av dig till Djurhemmet tel: 0762 979537, e-post: info@djurskyddetkristinehamn.se (skriv jourhem hund i ämnesraden och glöm inte fullständiga kontaktuppgifter). Läs mer om hur det fungerar med jourhem här...

 

2016-03-19

Nu är naturen en enda stor barnkammare. Du håller väl din hund kopplad? Du kan läsa mer här...

 

2016-01-29 KASTRATIONSKAMPANJ. Solstadens veterinärklinik i Karlstad, som även driver filial i Kristinehamn tillsammans med Evidensia Karlskoga, har just nu en kastreringskampanj. Läs mer här...

 

2016-01-28 Fortsatt intagningsstopp för vår karantän medan den flyttas och byggs om.

 

2016-01-25 EFTERLYSNING! 

Isa, en Wachteltik, försvann sent på eftermiddagen onsdag 2016-01-20 från hemmet vid Visnums-Kils kyrka. Läs mer här...

 

2015-01-20 Vi pausar tillfälligt verksamheten med omplacering av hundar under tiden vi ser över rutiner. Vi kommer naturligtvis att slutföra vårt åtagande med de hundar vi redan åtagit oss att finna nya hem till. Verksamheten kommer att återupptas senast 2016-05-01

 

Om du vill hjälpa oss att hålla våra övervintrande stadsfåglar vid liv kan du swisha till 123 553 4904 eller sätta in en slant på vårt bankgiro 260-1201 och märka gåvan med FÅGELMATNING

 

Nu har Djurskyddet Kristinehamn Swish! Läs mer här...

 

 

 

Press

 

Artikel i Djurskyddet 2016-01-25. Läs här...

 

Reportage i NKP 2015-01-22. Läs här...

 

WebTV NKP 2015-01-22. Se här....

 

Reportage i NKP 2015-01-20. Läs här...

 

Reportage i VF 2016-01-14. Läs här...

 

Reportage i NKP 2015-12-23. Läs här....

 

 

 

Sökes och finnes

 

Aktiva medlemmar sökes!

Är du intresserad av att hjälpa till att ordna och delta i aktiviteter för föreningen? För att kunna genomföra evenemang och aktiviteter behöver vi bli fler! Vi har fortfarande en del enklare måleriarbeten inne på Djurhemmet att utföra! Hör av dig till Lynda tel: 0550-14423 eller mejla.

 

 

Behöver du hundvakt?

Om du är i behov av dagmatte eller kanske tillfällig hundvakt och bor i Kristinehamn med omnejd kan du kontakta Majbritt på tel: 0550-13911. Majbritt är van hundägare men nu utan hund och tycker livet är tråkigt. Därför vill hon erbjuda sig som dagmatte. Hon kan ta hand om små till mellanstora hundar. Vill ej ha hund över natten.

 

 

 

Djur

 

Carlos 397

Carlos kommer från ett djurskyddsfall där han bodde i misär och behövde komma till en veterinär för att undersöka sina tänder. Efter undersökning fick Carlos dra 19 tänder! Slutnotan blev 15 000kr men EVIDENSIA i Karlskoga skänkte 10 000kr i vård så vår kostnad blev 5000kr. Vi har sedan fått en gåva på 5000kr från Kiwanis Kristinehamn för Carlos tänder och 2000kr (tom 28/1 2016) i privata gåvor. Allt överskott går till våra katter. Carlos mår nu mycket bättre. Han har dock fortfarande en infektion i örat och var därför till veterinären på återbesök. 

Vill du var med och bidra med en liten slant för framtida tandsanering för våra katter? Du kan skänka till vårt bankgirokonto 260-1201. Du kan swisha till 123 553 4904. Ange referensen tandsanering katt. Katter som kommer från misärboende har väldigt ofta dåliga tänder: tandlossning, FORL, inflammerade tandkött och andra munrelaterade åkommor, som alla gör ont och smärtar. Tandvård är väldigt dyrt hos veterinären och då vi så gärna vill ge katterna deras bästa chans i livet är detta något vi vill hjälpa dem med! 

 

 

 

Valentin och Djurskyddet Kristinehamn vill ge ett stort TACK!

till alla som skänkt till hunden Valles tandsanering. Sammanlagt skänktes 9100kr vilket täckte hans veterinärräkning.

 

 

 

Kampanjer

 

Kämpa #förvarendakatt

Forvarendakattbild 397

Det finns idag över 100 000 hemlösa katter i Sverige. En siffra som

MJAU brinner för att förändra. För att alla katter ska ha rätt till ett

värdigt liv! Genom att berätta om detta problem kan vi tillsammans

skapa opinion och förändra människors attityd. Så hjälp MJAU sprida

budskapet! Tillsammans kan vi öka katters värde. Var med oss och

kämpa #förvarendakatt. Besök www.mjau.se/forvarendakatt / MJAU

 

 

 

Diverse

 

Framsida Kalender 2016 397

 

2016-01-15 Tack till alla som sålt och köpt vår kalender för 2016!