2018-05-24 

Roland är en blandning mellan Pitbull och Amstaff född 28 Augusti 2014.

Vaccinerad varje år ända från han var en liten valp. Kastrerad hösten 2015. Han har gått valpkurs och vardagslydnad 1 och 2. Agillity fungerar inte då han är väldigt feg och skeptisk till det mesta. 

Under mesta delen av Rolands uppväxt har han bott på landet och kunnat springa lös för det mesta. 

Han har varit en väldigt aktiv hund som hänger med på allt. Långa promenader i skogen. där han får springa lös är någonting han älskar. Behöver tränas på inkallning.

Han är världens snällaste och gladaste hund. Han vill vara nära familjen hela tiden. Han klarar sig fint själv i några timmar men vissa dagar är tråkigare än andra och det slutar med att han kan bita sönder någon sko eller liknande. 

Han är en väldigt dominant men samtidigt feg. De hundarna han har varit med utan problem är små tikar som inte alls är dominanta. Äldre tikar gör honom fortfarande lite osäker. Att gå i koppel på promenad tillsammans med andra hundar går väldigt bra. Han har även varit på hunddagis under 1 års tid på dagarna och det gick väldigt bra och har bott tillsammans med en katt och det gick jättebra men jag tror han inte går ihop med dom flesta katter. Älskar barn.

Rolands tycker inte om att klippa klor men med en fotfil, tålamod och massor av godis går det bra. 

Han har en vana att ligga på köksbänken, sitta och kolla ut vad som händer igenom fönstret eller sova. Han kan hoppa väldigt högt. Roland kan inte simma, går i koppel eller kortare långlina där han bottnar. 

Åka bil fungerar också utan problem. Har lite känslig mage så hans familj har provat mycket. Hundmaten Acana fungerar bra. Vita tuggrulleben fungerar inte.

Kort och gott är han en jätte glad, energisk, kärleksfull och social hund som vill ha ett bra hem som kan ge han massa kärlek och mycket tid. Roland behöver en stabil människa som vet vad han/hon gör. Någon med mycket tålamod som vill ge han allt han behöver och sätta gränser. Vid intresse kontakta Djurhemmet tel: 0550-15155, skriv till oss på kristinehamn@djurskyddet.se. Skriv Roland i ämnesraden och glöm inte lämna dina kontaktuppgifter och skriva lite om dig själv.