DJURHEMMET

Välkommen till Djurskyddet Kristinehamns nya Djurhem! Vårt förra Djurhem, Barrliden, som öppnade sina dörrar i januari 1996 blev föreningshistoria när vi påbörjade flytten till vår nya fastighet på Stampbrogatan 10 i slutet av december 2015. Den 13 januari 2016 flyttade djuren in. Djurhemmet är inhyst i en röd enplans paviljong på Stampbrogatan 10. Byggnaden är handikappanpassad. Vi har en fin tomt med uteburar för våra katter och en friggebod som hyser vår karantän. 

Vårt djurhem är mycket välbesök och älskat bland djurvänner. Många, både ung som äldre, kommer förbi bara för att träffa djuren, sitta ned en stund och kanske få en kopp kaffe eller ett glas saft. 

Djurhemmet omplacerar katter, hundar och mindre husdjur så som kaniner och andra gnagare samt burfåglar. På Djurhemmet hyser vi främst katter men även mindre husdjur så som kaniner. Hundar har vi inte möjlighet, pga utrymmesbrist, att hysa på Djurhemmet utan måste förlita oss på jourhem men vi har akutboxar för tillfällig förvaring. Vi har även kattpensionatsverksamhet-katthotell (läs mer längre ned på sidan).

 

Stöd vår verksamhet - gör skillnad - bli medlem 2019! Läs om hur här...

Skänk en gåva till föreningen!  Bg 260 1201 eller SWISH till 123 553 4904

Flertalet av de djur vi tar emot och omplacerar är hemlösa eller kommer genom myndigheternas försorg till oss från tex djurskyddsfall. I mån av plats tar vi emot djur från hem för omplacering. 

Vi har ett begränsat antal slussburar så det är ett krav att katter vi tar emot från hem för omplacering redan är kastrerade, ID-märkta och har aktuella vaccinationer. 

Om ett djur har en ägare och det skall överlåtas på djurhemmet måste en överlåtelsehandling skrivas fyllas i och skrivas under av parterna. 

Djurhemmet har tillstånd att hålla 45 vuxna katter, ett antal mindre husdjur så som kaniner, andra gnagare och burfåglar samt att omplacera hundar. Mindre husdjur och hundar får bo i jourhem.  Under 2014 omplacerades 224 katter, 38 hundar, 4 råttor, två fåglar och två kaniner. 

Under vintertid sköter vi även om matning av stadens fåglar.

 

Vårt Katthotell:

Vi erbjuder även ett temporärt hem för dig med katt, vårt KATTHOTELL:

Från och med 1 september 2017 tar vi 100kr/dygn för medlem och 150kr/dygn för icke medlem. För två katter i samma bur 150kr resp 200kr. OBS att kattens vaccination ej får vara äldre än 12 månader.

 

Adress: Stampbrogatan 10, 681 32 Kristinehamn.

Nuvarande öpettider för besökande: vardagar kl.13-16, helgdagar kl.12-14.

Telefontid: vardagar: kl.10-12, 13-17, helgdagar kl.10-13.