DOKUMENT

Här hittar du dokument som du kan ladda ned och skriva ut vid behov. Klicka på länken så får du upp dokumentet i pdf-format som går att skriva ut.

 

 

Föreningens stadgar

 

Överlåtelsehandling för djur

 

Intresseanmälan jourhem hund 

 

Medlemsbrev 5 medlbrev5 (1)

 

Djurhemmet Ny 500

Medlemsbrev Nr 4

Vår jubileums- och invigningsdag dag den 12 augusti blev alltigenom lyckad! Ett nästan oavbrutet duggregn till trots. Allt fungerade jättebra. Alla snälla volontärer ställde upp och fixade just det de skulle ansvara för, det bara flöt på. Ser inte att det kunde ha varit bättre.
 
Cirka 200 personer besökte oss, och de flesta tog en fika i stora tältet. Vi bjöd på goda muffins som skänkts av ICA Maxi.
 
Jubileumsboken presenterades och såldes vid Djurskyddets infobord. Bo Bengtsson som skrivit boken tackades, senare under ceremonin, för sitt gedigna arbete och fick en liten present. Det är riktigt stort att vår förening kan presentera en fin jubileumsbok där innehållet har 50 år på nacken. Korvgubben sålde korv för en bra slant; verkade vara uppskattat i det ruggiga vädret. Loppisborden var populära och sålde mer än bra. Inomhus, på grund av regnet, såldes textilier/ hantverk också det bättre än bra. Gästande fotografer slet hela dagen med att fotografera djur. Innan invigningsceremonin arrangerades en hundkavalkad och 13 hundar var anmälda. Kerstin Erlandsson guidade med van hand alla hundar hussar och mattar fram till mikrofonen för information om just denna speciella hund.
 
De inbjudna gästerna bjöds på en enkel med god och uppskattad lunchtallrik.
 
Vår främste gäst och invigningstalare var Staffan Ander. Hans tal handlade förstås om katter, egna och andras. Bandet klipptes och Djurhemmet Kristinehamn var invigt. Staffan Ander tackades med en Jubileumsbok samt genom att bli dubbad till Kattordern och till att bli Djurhemmets beskyddare. Han fick avlägga en ed på att alltid förbli en sann djurvän. Kenneth Andersson avslutade ceremonin med trevlig och medryckande dragspelsmusik.
 
Övriga gäster var Djurskyddets Sveriges kassör Kerstin Linde samt vice ordf. Carolina Schöön Nicklasson. När de kom bar de på en jättestor korg/present med djurgodis av alla de slag. De minglade runt hela dagen, verkade trivas bra (inte minst Kerstins barnbarn) och kunde svara på frågor rörande hur Djurskyddet Sverige fungerar och till vad nytta. Guidade inomhus gjorde främst Kristina Gustafsson och Jan Olsson. Regnet gjorde nog att det blev lite trångt inomhus ibland, men det fungerade väldigt bra.
 
Cirka 40 personer, inklusive ett mindre antal barn, trotsade regnet och gick vår tipspromenad. Bra gjort. Fina vinster har delats ut i både vuxen- och barnklassen.
 
När dagen led mot sitt slut kom Ravi Dissanayake från Storfors. Han hade med sig den brevduva som Djurskyddet tog om hand i fjol. Det var uppskattat att se och höra när Ravi berättade om duvan, en hane från Polen som nu troligen blir kvar i Storfors.
 
Vi har fått många fina 50-årspresenter, och för dessa har vi försökt att efter bästa förmåga tacka ordentligt: både med personliga utskick och i NKP.
 
Jubileumsåret är inte slut! Planer finns på en jubileumsmiddag (liksom på 25-årsjubileet) på Statt i Kristinasalen!!

 

 

Bjo ̈rnkram 397

MEDLEMSBREV 3 Jubileumsåret 2018

 

Björnkram i sommarvärmen till alla djurvänner.

Tänka sig, vilken stor-loppis det blev i år, med tanke på vädret alltså, vi som varit mest vana vid både regn och kyla. Den nya rymliga platsen på Industrigatan gav svängrum och nya potentialer. 

Stort TACK till alla fantastiska människor som jobbade och svettades i värmen.

 

Sju medlemmar åkte på den annonserade resan till Örebro med guidad tur på Franciskuslunden. Efter en trevlig (och varm) dag kom de hem med flera intressanta tips för Djurvilan.

 

I maj deltog tre styrelsemedlemmar i Djurskyddet Sveriges förbundsstämma.Roligt var att vi fick mycket beröm för våra motioner (angående djurskyddskontroller, oseriös avel, oseriös försäljning), och att underlag från dessa kommer att uppmärksammas under Almedalsveckan i Visby. Djurskyddet Sverige deltar/anordnar fem intressanta seminarier, läs mer på deras hemsida och följ sändningarna.

 

Nu är det jubileet och invigningen av vårt Djurhem den 12 augusti som tar mycket av styrelsens och aktivitetsgruppens tid i anspråk. Mycket återstår, men det som är fastslaget hitintills är att Staffan Ander kommer att invigningstala klockan 14.00.

Klockan 12-16 blir det öppet hus med bus utomhus. Vad buset skall bestå av vill vi gärna ha hjälp med att planera. Tankar är förstås att i stora tältet ha kaffeservering, att vi skall ha ett lotteri m.m. Ytterligare underhållande idéer finns och vi återkommer med info, för vi behöver all hjälp. Kanske vi också skulle ha ett stort loppis-bord? Vem vill fixa det? Kontakta Barbro eller Margareta.

Och – vi lovar en överraskning – ni skall få se! Boka in dagen!

 

Dock är det mycket annat som styrelsen måste ta itu med, både med planering och praktiskt.  Vi skulle önska att det fanns flera medlemmar som ville engagera sig i det praktiska arbetet både inom- och utomhus på Djurhemmet. Ett hus kräver ständigt underhåll, och uteburarna behöver nu en viss ombyggnation. 

Liksom i fjol planeras det också för Dragspelsstämman i Ransäter, där medlemmars arbete ger en bra inkomst till vår förening. Stort tack till alla som vill ställa upp i Ransäter och lika stort tack till de som ser till att Djurhemmet här hemma fungerar – både den veckan och hela sommaren.

 

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre/ Nalle Puh

 

Vi hoppas och tror på det bästa. Nu önskar vi alla våra medlemmar en riktigt skön sommar.

Men söndagen den 12 augusti kör vi hårt – glöm inte det!

 

 

 

 

 

Bofink I Ko ̈rsba ̈rstra ̈d 397

 

MEDLEMSBREV 2 

Jubileumsåret 2018 

Hej igen alla djurvänner. 

Våren är här, och årsmötet är avklarat. Glädjande att det trots brist på valberedning fanns villiga kandidater att välja. Nu tycker vi att det är på sin plats att presentera den nya styrelsens nya representanter. 

 

Jag Christine Depraetere valdes av årsmötet till föreningens kassör. Jag är född i Belgien med franska som modersmål. Gifte mig 1979, vilket förklarar min flytt till Sverige. Har arbetat 27 år som ekonomiansvarig i ett stort internationellt bolag – med stort internationellt ansvar. Som person är jag mycket noggrann med etik, moral och respekt för både andra människor, djur och natur. Kom i kontakt med Djurskyddet Kristinehamn efter vänners rekommendation. Detta för att förstå min och min hunds speciella relation. Tack vare en underbar insats av Kristina G har vi hittat ett perfekt hem för min hund. Sorgen ligger kvar hos mig, men jag vet att han nu trivs mycket bra, och det är det som räknas. Som tack till Kristina ville jag betala tillbaka och erbjöd Djurskyddet mina tjänster. Jag kan bara hoppas att mina insatser kommer att hjälpa Djurskyddet. 

 

Jag Louise Hamilton valdes som ordinarie ledamot och konstituerades till sekreterare. Jag är nybliven pensionär och har länge varit engagerad i djurrättsfrågor. Rödlistade vilda djur, villkoren för djur i livsmedelsindustrin, sällskapsdjur som far illa – det är många som behöver vårt engagemang. Och jag har en hund och en katt som är adopterade från Djurhemmet. 

 

Jag Carina Larsson valdes som tredje ersättare. Jag anmälde mitt intresse som volontär till Djurhemmet för ett år sedan, och har sedan dess varit engagerad på olika sätt. Bland annat ingår jag i Aktivitetsgruppen, och har deltagit i olika evenemang på stan. Har tidigare varit sekreterare i annan ideell förening. Ser fram emot att lära mig mer om hur Djurskyddet fungerar, och att fortsätta arbetet med planer för jubileet. Till yrket är jag svetsare och arbetar på Tågåkeriet. Alltid varit djurvän. De djur jag nu har hemma är alla omplaceringar; lilla hunden Dexter, katten Marsello som har full koll på den röda majsormen Rickard. 

 

Glädjande är också att två nya pedagoger, Birgitta Storm och Margaretha Bohlin, nu ingår i REDE gruppen. De kommer att hålla i empatiövningarna under ”Djurkul” vecka 31. 

Nu ser vi fram emot vårt första öppethållande i ”Loppis på Industrigatan” - lördagen den 28 april klockan 10-14. Loppisboden på Hamngatan har också extra öppet i samband med Matmarknaden. Mer marknadsföring kommer. En spännande, givande vår och sommar har vi framför oss. 

 

Var rädd om din nästa, det kan vara en djurvän. 

 

Bästa vårliga hälsningar från Styrelsen

 

Dagordning Arsmote 2018 Slutg Version Kopia

 

 Verksamhetsbera ̈ttelse 2017 800

Verksamhetsbera ̈ttelse 2017 S 2 800

Verksamhetsbera ̈ttelse 2017 S 3 800

Verksamhetsbera ̈ttelse 2017 S 4 800

2018 

 

 

Medlemsbrev 1/ 2018

                                                                                  Jubileumsåret 2018

Talgoxe

                              Hjärtligt Hej på Alla Hjärtans Dag alla djurvänner vars hjärtan brinner för djuren.

Årsmötet närmar sig och vi vill påminna om att vi ju inte har någon valberedning. Styrelsen jobbar dock oförtrutet med att hitta hugade kandidater till alla poster. Det finns anledning till viss optimism, men ändå efterfrågar vi era förslag. Inför valen på årsmötet kommer styrelsen att redovisa föreslagna tillika villiga kandidater. Vi söker dessutom medlemmar som kan agera och ta ansvar i våra olika arbetsgrupper. Medlemmars medverkan i dessa grupper är kolossalt viktigt i vår stora förening, och vi hoppas att många vill ansluta sig. Vi kommer att fråga på årsmötet. Varje grupp kan av styrelsen få delegerat ansvar, vilket innebär att vi aktiva inom föreningen blir som en storfamilj med demokrati som utgångspunkt. Håll koll på hemsidan för med info inför årsmötet.

Vi fyller alltså 50 år, och aktivitetsgruppen har tillsammans med styrelsen börjat improvisera och planlägga för olika aktiviteter. Invigning av vårt Djurhem kommer att ske i mitten på augusti. Datum ännu inte bestämt. Bra idéer tas tacksamt emot. Glädjande är att en jubileumskrift planeras.

Från Djurskyddet Sverige är vi ombedda att informera om Djurskyddet Ungdom, att det äntligen nu finns ett väl fungerande ungdomsförbund. Projektledare är Sandra Rönnsved, medlemskapet är GRATIS och vänder sig till ungdomar under 26 år. Så – uppmana ungdomar att anmäla sig! Läs mer på hemsidan, där anmälan också kan ske, eller kontakta någon i styrelsen.

De flesta vet nog redan att föreningen numera tar emot swish (123 553 4904) även i loppisboden. På tal om loppis, måste vi påminna om att det på grund av utrymmesskäl absolut inte går att ta emot gåvor på nya Djurhemmet. Hänvisning till nya lokalen på 1.a Industrigatan 2 B.

 

Under sportlovet, vecka 9, har vi utlovat att ha öppet hus för skolbarn, torsdag och fredag em. Finns det någon som känner för att hjälpa till att hålla reda på ungarna?

REDE gruppen kommer även i år att ha en ”Djurkul” vecka för 7 åringar på Djurhemmet (troligen vecka 31), men vi saknar en förskolelärare. Känner någon - någon (gärna pensionär) som kan ställa upp?

Djurskyddsärendena är som vanligt många. Efter villabranden på Norra Anneberg har Djurskyddet, på uppdrag av polisen, fångat in inte mindre än 13 katter, alla mer eller mindre förvildade. Efter länsstyrelsens beslut är nu de 11 överlevande katterna i vår ägo, och vi hoppas att de skall gå en bättre framtid till mötes. Från Örebro får vi ofta förfrågningar runt misshandlade djur, från både polis och länsstyrelse. Häromdagen kom t.ex. 2 illa tilltufsade katter från en övergiven lägenhet – som nu efter bad och ans mår finfint. En lösspringande hund från Örebro finns i jourhem; ja hela tiden händer saker som inte får hända!    Klart är att v i b e h ö v s!    Djurhemmet har i år redan adopterat ut 25 katter.

  ATT RÄDDA ETT DJUR FÖRÄNDRAR INTE VÄRLDEN - MEN DET FÖRÄNDRAR VÄRLDEN FÖR DET DJURET

 

Glöm nu inte att anmäla er till årsmötet (nytt för i år). Styrelsen tar emot motioner fram t.o.m. 4 mars. Ovanstående är kortfattad info, vi kommer att berätta mer direkt efter årsmötesförhandlingarna.

 

Och till sist, vi tar vårt ansvar – matning av änderna pågår liksom tidigare vintrar.

 

Bästa vinterhälsningar från Styrelsen                             

 

Vi ses på årsmötet        

 

 

                                                 

Julklockor

 

 Medlemsbrev nr 5 / 2017                                      

 

Hejsan i vintermörkret alla medlemmar!   

Snart är det jul igen, och dags för årets sista medlemsbrev innan vi firar Lucia tillsammans på Djurhemmet; Luciadagen från klockan 14.00. 

Årets medlemskväll - ut och äta tillsammans innan jul - begav sig redan den 21 november på Träslottet. Vi var 14 personer som åt gott och umgicks, men tror inte vi sa God Jul, det kändes lite för tidigt och vi skall ju som sagt ses på Luciadagen. Angående aktiviteter så kanske en del tänker att vi har missat några stående evenemang, som t.ex. i Rudskoga och i Vike. Det finns tyvärr inte alltid nog många medlemmar som kan/vill och har tid. Dock, nu med facit i hand kan vi vara stolta över alla aktiviteter som trots allt har ägt rum. Med facit menas de listor som den 12/12 skall lämnas in till Studiefrämjandet. Två A 4 sidor fullskrivna med aktiviteter, gällande för höstterminen 2017. Från Studiefrämjande får vi bidrag som grundas på detta underlag, vilket också innehåller cirkelverksamhet. Vi hoppas nu att vi skall få en bra slant för höstterminen, liksom vi också fick för vårterminen. Under adventstider har loppisboden som vanligt extraöppet och visar upp Djurskyddet från sin bästa sida. Föreningen har också representerat både på Skeppsakademin och på Granngården. Vår fina kalender (2018) har som vanligt en strykande årgång, och 400 exemplar är så gott som slutsålda. Likaså har det röstats rätt så friskt på årets Lussekatt, och vilken av kattidaterna som vinner får vi veta på Luciadagens em. 

Huset på Barrliden är nu helt tömt, och skyltarna är nertagna. Den nya lokalen på Industrigatan är fortfarande inte inredd, men hoppfulla planer inför framtiden finns. Inte bara som lagerlokal för både loppis och för djurhemmets inventarier, utan kanske kan vi också ha öppet för försäljning vissa dagar.

För att se framåt så har styrelsen nu att snarast ta beslut om datum för årsmötet i mars 2018. 

OCH - ett annat jätteviktigt datum! Vårt 50-årsjubileum! Inga beslut är tagna, men det lutar åt att det blir i mitten av augusti. Aktivitetsgruppen och styrelsen skissar på olika förslag. Vad skall vi hitta på? Det blir ju samtidigt även (äntligen) invigning av vårt nya Djurhem. Har du idéer så dela med dig, vi behöver vara många som engagerar oss. Arbetet med en jubileumsbok framskrider och vi hoppas och tror att denna bok kommer att bli intressant och omtyckt. 

Vi har också mycket arbete framför oss vad gäller inventering av gravar på Djurvilan. Ett nytt avtal har skrivits, vilket innebär en begränsad tidsperiod på 15 år för innehav av enskild grav. Under ett styrelsemöte i september framkastades idén om ett studiebesök på Örebros djurbegravningsplats Fransiskuslunden. Kanske vore det trevligt med en medlemsresa dit när det våras?

Slutligen ett STORT och VARMT TACK för i år. Tack för allt ideellt arbete, alla gåvor och allt stöd till föreningen. Ingen nämnd och ingen glömd. 

 

Till Er Alla från oss alla – En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2018

Men först ses vi på Luciadagen/Styrelsen

 

 

Medlemsbrev nr 4 / 2017

 

Dog Cat Fall

 

Hej 
Nu är det oktober och mellan regnskurarna lyser hösten i vackra färger. Den 4/10 på Djurens Dag gick vi en hundpromenad genom staden och som traditionen bjuder, tände vi ljus för våra avlidna djurvänner vid älvens rand. Loppisboden hade extraöppet med lotteri- och ljusförsäljning. Vi hade också plakat med oss, vilka påminde om två regeringars svek att inte anta eller ens se över det nya djurskyddsförslaget. Start och mål för promenaden var djurhemmet, och väl i mål bjöds vi på vegetarisk varmkorv och fika. Nästa år hoppas vi på ännu flera deltagare.
En glad nyhet är att stora Höstlotteriet på Maxi vecka 39 gick över förväntan. Redan på torsdag var alla lotterna slut. Styrelsen var beredd på att vi kanske går med förlust, men att vi ändå skulle göra ett ”sista” försök. Folk hade förvånansvärt mycket kontanter, men det var nog ändå tack vare swish som det flöt på så fint - det fungerade verkligen mycket bra. Stort tack till alla som hjälpte till.
Positivt är väl också nyheten att Barrliden (som den senaste tiden använts som lagerlokal för loppisverksamheten) nu avvecklas. Visst känns det vemodigt att se vårt fina gamla djurhem förfalla, men det sorgliga läget i dag med mögel och annat gör att det inte finns någon återvändo. I stället har en rymlig lagerlokal hittats på 1.a Industrigatan 2 B (mittemot Ford). Flera rum samt litet pentry och toalett. Vi tror att det skall bli riktigt bra. Tillfälligt nu innan allt är klart, är vi lite husvilla med loppissaker. Ännu har vi heller inte hittat en bra plats för vårt paradisäppelträd som skall flyttas från Barrliden och det börjar bli bråttom.
Lördag 18/11 är det adoptionens Dag, och då är vi erbjudna att delta i evenemang på Kungsgatan. Det är återigen Omtänksamma Kristinehamn som tycker att vi skall vara med och berätta om vår verksamhet, som till så stor del handlar om just adoption. Vi har tackat ja till att delta och ser fram emot detta. Vill du vara med? Glädjande är att några nya volontärer ställer upp för att delta i olika aktiviteter och det välkomnar vi verkligen och kommer att utnyttja.
Ja det här var bara lite smått och gott i all enkelhet. Nu dröjer det inte förrän vi börjar längta efter både vår almanacka och att få rösta på Lussekatten, och vår medlemsträff -ut och äta-. Jo, vi vet, det är fortfarande oktober och först skall vi kanske tänka på att ses på Djurvilan på Alla Helgons Dag. Se alla ljusen brinna, även de från Djurens Dag.
Njut av hösten hälsar styrelsen