DOKUMENT

Här hittar du dokument som du kan ladda ned och skriva ut vid behov. Klicka på länken så får du upp dokumentet i pdf-format som går att skriva ut.

 

 

Föreningens stadgar

 

Överlåtelsehandling för djur

Intresseanmälan jourhem hund 

Medlemsbrev nr 4

 

Dog Cat Fall

 

Hej 
Nu är det oktober och mellan regnskurarna lyser hösten i vackra färger. Den 4/10 på Djurens Dag gick vi en hundpromenad genom staden och som traditionen bjuder, tände vi ljus för våra avlidna djurvänner vid älvens rand. Loppisboden hade extraöppet med lotteri- och ljusförsäljning. Vi hade också plakat med oss, vilka påminde om två regeringars svek att inte anta eller ens se över det nya djurskyddsförslaget. Start och mål för promenaden var djurhemmet, och väl i mål bjöds vi på vegetarisk varmkorv och fika. Nästa år hoppas vi på ännu flera deltagare.
En glad nyhet är att stora Höstlotteriet på Maxi vecka 39 gick över förväntan. Redan på torsdag var alla lotterna slut. Styrelsen var beredd på att vi kanske går med förlust, men att vi ändå skulle göra ett ”sista” försök. Folk hade förvånansvärt mycket kontanter, men det var nog ändå tack vare swish som det flöt på så fint - det fungerade verkligen mycket bra. Stort tack till alla som hjälpte till.
Positivt är väl också nyheten att Barrliden (som den senaste tiden använts som lagerlokal för loppisverksamheten) nu avvecklas. Visst känns det vemodigt att se vårt fina gamla djurhem förfalla, men det sorgliga läget i dag med mögel och annat gör att det inte finns någon återvändo. I stället har en rymlig lagerlokal hittats på 1.a Industrigatan 2 B (mittemot Ford). Flera rum samt litet pentry och toalett. Vi tror att det skall bli riktigt bra. Tillfälligt nu innan allt är klart, är vi lite husvilla med loppissaker. Ännu har vi heller inte hittat en bra plats för vårt paradisäppelträd som skall flyttas från Barrliden och det börjar bli bråttom.
Lördag 18/11 är det adoptionens Dag, och då är vi erbjudna att delta i evenemang på Kungsgatan. Det är återigen Omtänksamma Kristinehamn som tycker att vi skall vara med och berätta om vår verksamhet, som till så stor del handlar om just adoption. Vi har tackat ja till att delta och ser fram emot detta. Vill du vara med? Glädjande är att några nya volontärer ställer upp för att delta i olika aktiviteter och det välkomnar vi verkligen och kommer att utnyttja.
Ja det här var bara lite smått och gott i all enkelhet. Nu dröjer det inte förrän vi börjar längta efter både vår almanacka och att få rösta på Lussekatten, och vår medlemsträff -ut och äta-. Jo, vi vet, det är fortfarande oktober och först skall vi kanske tänka på att ses på Djurvilan på Alla Helgons Dag. Se alla ljusen brinna, även de från Djurens Dag.
Njut av hösten hälsar styrelsen