DOKUMENT

Här hittar du dokument som du kan ladda ned och skriva ut vid behov. Klicka på länken så får du upp dokumentet i pdf-format som går att skriva ut.

 

 

Föreningens stadgar

 

Överlåtelsehandling för djur

Intresseanmälan jourhem hund 

Medlemsbrev 5

Julklockor

 

 MEDLEMSBREV 5/2017                                      

 

Hejsan i vintermörkret alla medlemmar!   

Snart är det jul igen, och dags för årets sista medlemsbrev innan vi firar Lucia tillsammans på Djurhemmet; Luciadagen från klockan 14.00. 

Årets medlemskväll - ut och äta tillsammans innan jul - begav sig redan den 21 november på Träslottet. Vi var 14 personer som åt gott och umgicks, men tror inte vi sa God Jul, det kändes lite för tidigt och vi skall ju som sagt ses på Luciadagen. Angående aktiviteter så kanske en del tänker att vi har missat några stående evenemang, som t.ex. i Rudskoga och i Vike. Det finns tyvärr inte alltid nog många medlemmar som kan/vill och har tid. Dock, nu med facit i hand kan vi vara stolta över alla aktiviteter som trots allt har ägt rum. Med facit menas de listor som den 12/12 skall lämnas in till Studiefrämjandet. Två A 4 sidor fullskrivna med aktiviteter, gällande för höstterminen 2017. Från Studiefrämjande får vi bidrag som grundas på detta underlag, vilket också innehåller cirkelverksamhet. Vi hoppas nu att vi skall få en bra slant för höstterminen, liksom vi också fick för vårterminen. Under adventstider har loppisboden som vanligt extraöppet och visar upp Djurskyddet från sin bästa sida. Föreningen har också representerat både på Skeppsakademin och på Granngården. Vår fina kalender (2018) har som vanligt en strykande årgång, och 400 exemplar är så gott som slutsålda. Likaså har det röstats rätt så friskt på årets Lussekatt, och vilken av kattidaterna som vinner får vi veta på Luciadagens em. 

Huset på Barrliden är nu helt tömt, och skyltarna är nertagna. Den nya lokalen på Industrigatan är fortfarande inte inredd, men hoppfulla planer inför framtiden finns. Inte bara som lagerlokal för både loppis och för djurhemmets inventarier, utan kanske kan vi också ha öppet för försäljning vissa dagar.

För att se framåt så har styrelsen nu att snarast ta beslut om datum för årsmötet i mars 2018. 

OCH - ett annat jätteviktigt datum! Vårt 50-årsjubileum! Inga beslut är tagna, men det lutar åt att det blir i mitten av augusti. Aktivitetsgruppen och styrelsen skissar på olika förslag. Vad skall vi hitta på? Det blir ju samtidigt även (äntligen) invigning av vårt nya Djurhem. Har du idéer så dela med dig, vi behöver vara många som engagerar oss. Arbetet med en jubileumsbok framskrider och vi hoppas och tror att denna bok kommer att bli intressant och omtyckt. 

Vi har också mycket arbete framför oss vad gäller inventering av gravar på Djurvilan. Ett nytt avtal har skrivits, vilket innebär en begränsad tidsperiod på 15 år för innehav av enskild grav. Under ett styrelsemöte i september framkastades idén om ett studiebesök på Örebros djurbegravningsplats Fransiskuslunden. Kanske vore det trevligt med en medlemsresa dit när det våras?

Slutligen ett STORT och VARMT TACK för i år. Tack för allt ideellt arbete, alla gåvor och allt stöd till föreningen. Ingen nämnd och ingen glömd. 

 

Till Er Alla från oss alla – En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2018

Men först ses vi på Luciadagen/Styrelsen

 

 

Medlemsbrev nr 4

 

Dog Cat Fall

 

Hej 
Nu är det oktober och mellan regnskurarna lyser hösten i vackra färger. Den 4/10 på Djurens Dag gick vi en hundpromenad genom staden och som traditionen bjuder, tände vi ljus för våra avlidna djurvänner vid älvens rand. Loppisboden hade extraöppet med lotteri- och ljusförsäljning. Vi hade också plakat med oss, vilka påminde om två regeringars svek att inte anta eller ens se över det nya djurskyddsförslaget. Start och mål för promenaden var djurhemmet, och väl i mål bjöds vi på vegetarisk varmkorv och fika. Nästa år hoppas vi på ännu flera deltagare.
En glad nyhet är att stora Höstlotteriet på Maxi vecka 39 gick över förväntan. Redan på torsdag var alla lotterna slut. Styrelsen var beredd på att vi kanske går med förlust, men att vi ändå skulle göra ett ”sista” försök. Folk hade förvånansvärt mycket kontanter, men det var nog ändå tack vare swish som det flöt på så fint - det fungerade verkligen mycket bra. Stort tack till alla som hjälpte till.
Positivt är väl också nyheten att Barrliden (som den senaste tiden använts som lagerlokal för loppisverksamheten) nu avvecklas. Visst känns det vemodigt att se vårt fina gamla djurhem förfalla, men det sorgliga läget i dag med mögel och annat gör att det inte finns någon återvändo. I stället har en rymlig lagerlokal hittats på 1.a Industrigatan 2 B (mittemot Ford). Flera rum samt litet pentry och toalett. Vi tror att det skall bli riktigt bra. Tillfälligt nu innan allt är klart, är vi lite husvilla med loppissaker. Ännu har vi heller inte hittat en bra plats för vårt paradisäppelträd som skall flyttas från Barrliden och det börjar bli bråttom.
Lördag 18/11 är det adoptionens Dag, och då är vi erbjudna att delta i evenemang på Kungsgatan. Det är återigen Omtänksamma Kristinehamn som tycker att vi skall vara med och berätta om vår verksamhet, som till så stor del handlar om just adoption. Vi har tackat ja till att delta och ser fram emot detta. Vill du vara med? Glädjande är att några nya volontärer ställer upp för att delta i olika aktiviteter och det välkomnar vi verkligen och kommer att utnyttja.
Ja det här var bara lite smått och gott i all enkelhet. Nu dröjer det inte förrän vi börjar längta efter både vår almanacka och att få rösta på Lussekatten, och vår medlemsträff -ut och äta-. Jo, vi vet, det är fortfarande oktober och först skall vi kanske tänka på att ses på Djurvilan på Alla Helgons Dag. Se alla ljusen brinna, även de från Djurens Dag.
Njut av hösten hälsar styrelsen