Den 25 juli 2017 på em hittade två unga killar en brevduva utanför Netto. De var så förståndiga att de åker till Djurhemmet med den eftersom de förstod att den var illa däran.
Volontären Karin blev bekymrad. "Hur gör jag så att det inte blir fel för duvan"
Hon gjorde det rätta - satte in den i en bur, gav den vatten och lite brödsmulor - Duvan åt och drack... Sedan ringde Karin Vice Ordförande i styrelsen för föreningen, Barbro.
De satte den i en stor bur och den fick följa med Barbro hem. Hon ringde stadens ornitolog Ulf T för goda råd. Duvan fick fågelfrön av olika slag som den glupskt åt, den pickade också i sig lite grus/småsten (vilket är underlaget i halva buren). Den drack och den bajsade men orkade för övrigt ingenting, den bara var. Såg ut att känna sig trygg dock, inte rädd, glad att vara hos människor.
Barbro kontaktade en fantastisk man, Ravi Holmberg, medlem i förbundet för brevduvor. Han hade haft brevduvor allt sedan han var liten och kom nästa dag och hämtade den totalt utmattade duvan. Han bekräftade att duvan behandlats rätt.
Duvan är en hane, en långflygare från Polen! Den var bara skinn och ben och behövde nu extra näring och elektrolyter enligt Ravi, när han med van hand lyfte ut duvan ur buren. Barbro tyckte att duvan såg så tacksam ut, glad att äntligen bli omhändertagen. Den var förstås van vid människor, och den hade inte överlevt utan hjälp.
Tack till de rådiga ungdomarna utanför Netto!
 
Ravi skickade ett mejl 18 september. Duvan mådde nu bra och hade börjat rugga.