****VÄLKOMMEN TILL DJURSKYDDET ÖRNSKÖLDSVIK!***

 

Vi är en liten ideell förening som verkar för att bistå allmänheten i djurskyddsfrågor. Vi är ingen myndighet och saknar befogenheter att ingripa vid vanvård. I dessa fall ska alltid Polis och Länsstyrelse kontaktas!

De flesta som ringer till oss gör det pga. hemlösa och övergivna katter. Vi har ingen möjlighet till förvaring av dessa katter utan de måste i största möjligaste mån förvaras hos upphittaren. Vi kan hjälpa till med råd, annonsering och förmedling av nya hem till dessa katter.

Meddela oss om du vill ta hand om en hemlös katt. Beroende på årstid så varierar även utbudet av katter, under sensommaren och hösten dyker många sommarkatter upp. Meddela gärna om du vill ställa upp som jourhem. I jourhemmen får katterna vila och äta upp sig innan de förhoppningsvis säljs vidare till nya permanenta hem. Om du öppnar ditt hem som jourhem för en hittekatt så står vi för mat, sand, medicin och annan utrustning som du kan behöva. Tyvärr har vi ingen möjlighet att omplacera katter som redan har en ägare, det måste ägaren själv göra t.ex. genom annonsering.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

badrock.katt

 

 

 

 

 

Kontakt:

 

Mail:

oviks_djurskydd@hotmail.com

 

Mobilsvar:

070-945 02 77 

 

Vi finns på Facebook:

fb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 200317