DJURFÖRMEDLING

Om du hittar en katt, så kontrollera om katten är tatuerad i vänster öra. Märkningen brukar bestå av fyra siffror och en bokstav. Du kan själv söka efter ägaren i Kennelklubbens ägarregister eller i Sveraks register. Ibland kan det vara svårt att se någon eller några av siffrorna eller bokstaven, man kan då ersätta den med en * (stjärna). Om man blöter pälsen med lite vatten i örat så kan det vara lättare att se, man kan också lysa från baksidan med en ficklampa. Det går också bra att ringa till SKKs kansli på tel. 08-795 30 50.

Det blir också allt vanligare att katter chipmärks. Denna märkning som består av ett microchip i nacken måste avläsas  av en chipläsare som finns hos Veterinärer, Polisen, vissa Djuraffärer och Hundpensionat. Vi i Djurskyddet kan också självklart hjälpa till att tyda märkningarna.

Bilder och text till våra upphittade katter hittar du här i menyn, några kanske fortfarande går ute, några kanske vårdas av upphittaren medan andra bor i jourhem. Många av dem hittar också tillbaka till sina ägare igen. Fem dagar efter avslutad annonsering tillfaller upphittade polisanmälda katter Djurskyddet enligt det avtal vi har med Polisen i vår kommun. Vi kastrerar och öronmärker katterna varefter det finns tider hos veterinären om och när kattens hälsotillstånd medger att katten orkar med den påfrestning som ett ingrepp medför.

 

När du anmäler ditt intresse ang. att köpa katt från oss ställer vi lite frågor till dig. Vi brukar bl.a vilja veta om det finns andra husdjur, om småbarn finns i familjen? Om katten kommer att bli inne eller utekatt? Allt för att kunna bilda sig en uppfattning om vilken katt som kan passa i vilket hem. Sen vill förstås de flesta kattköpare självklart träffa katten för att se om "personkemin" stämmer. När du köper en katt av oss, skriver vi ett avtal med dig, där det står vilken katt det är, hur den är ID-märkt, kasatrerad m.m. Våra katter kostar 700:- och då ingår kastrering, öronmärkning och registrering i SKK:s register. Vaccinering är något den nya ägaren själv får stå för.

Förlorat din katt?

 

Har din katt sprungit bort?

 

Skicka ett mail till oss:

oviks_djurskydd@hotmail.com

 

Beskriv katten så gott det går, om det är en hona eller hane, var den sågs senast och om den är märkt. Skicka gärna med en bild om du har. Ange "förlorad" i ämnesraden så underlättar du mycket för oss.

 

Bild och text läggs ut på vår facebooksidan inom en vecka och ligger kvar i 3 månader. Du kan också själv lägga in din annons där.

Glöm inte meddela om katten kommer hem igen så att vi kan ta bort annonsen.