Solskenshistorier

Ibland får vi in bilder och berätteler om hur katterna har det i sitt nya hem, några publicerar vi här:

 

found.granngarden

Tachan-Bachan

Den här lilla kattungen visste var man skulle söka hjälp.

Han kom promenerande mellan hyllorna inne på Granngården., trött och hungrig.

Dessförinnan hade han varit inne på BOOM och klöst i sofforna.....

Kissen placerades i ett jourhem ute på landet som tappat sin katt,

och där blev han kvar. Namnet har han fått av den lille sonen i familjen.

-----------------------------------------------------------

 

lilkungen

"Lillkungen"

 

Hej!
Köpte i slutet på augusti 2010 en "mammalös" kattunge från Djurskyddet, en röd-vit hankatt som vi hämtade från jourhemmet i Brösta/Högland. Det var närmare bestämt den 29 augusti och Sveriges majestät konungen hade dagen innan invigt Botniabanan i Örnsköldsvik. Därav namnet Lill-Kungen på den lille kissen. Jag tänkte dela med mig av lite bilder från hans första år i sitt nya hem på Näs.


Lill-Kungen installerade sig snabbt i sitt nya hem, detta trots den sura "storasystern" Tequila som inte alls tyckte att det var nödvändigt med fler katter i hushållet. Det fanns stunder då hon inte var särskilt kärvänlig, men det har hon fått äta upp med tiden då Lill-Kungen vuxit och gett igen.

Den lille kungen visade sig snabbt vara en jägare av rang, till husse och mattes stora glädje. Han håller rent på lägdorna runt gården och i lagården. Mindre glada blir vi väl när han envisas med att släpa in sina bestar till trofeér (som kan vara långt ifrån små söta möss och sorkar...), men det får man ta. Han har riktigt hittat sin roll som "bondkatt" och stortrivs här på Näs. Efter en natt ute på jakt vill han gärna mysa (= trampa och snutta) ner sig i vårt överkast som från dag 1 har fungerat som en snuttefilt.

"R.E"

-------------------------------------------------------------------------