AKTIVITETER

PLANERADE AKTIVITETER UNDER ÅR 2013

 

Öppet hus vid några tillfällen under året.

 

Skördefesten

 

line

Detta har vi gjort:

 

Föreläsning av veterinär Solveig Nyvold om senior katten /hunden. Janaina Lana berättade om djurhem i Brasilien dit vi också skickade grejer som filtar skålar mm.

Saker till Brasilien

 1003109_10151469650778364_255979869_n

 

Kastreringskampanjen avslutad med 95 kastrerade och id-märkta katter.

 

Vi fick in ett stort vanvårdsärende på 20 katter i mars.

Dessa är nu pigga och friska och väntar på adoption <3

 

line

Aktiviteter 2012

 

Anna och Ulrika deltog på Förbundsstämman.

 

Kattens dag firades i både Säffle och Åmål.

 

Vår andra utegård är uppeoch i fullt bruk.

 

Årets kastreringskampanj gav 102 kastrerade och ID-märkta katter!

 

Ett stort tack alla som hälsade på oss då vi hade öppet hus på Kattlyckan.

Tack för att ni mumsade på våra våfflor, gick tipspromenad, klappade på alla de fina djuren som bor på gården, shoppade loss på djurloppisen, fiskade i fiskdammen osv osv.

Och ett stort tack för alla ni som skänkte kattmat, leksaker, klösmöbler, bäddar, kattoalett, transportbur, kattmjölk osv osv. Se bilden, vi är helt överväldigade av tacksamhet.

 

 

Gåvor Öppet Hus


Även ett stort tack till Säffle-Tidningen för den oerhört jättefina (och STORA!) artikeln som de skrev om oss. ♥

 

 

 

line

 

2011

-Lördag 8 Oktober

Loppis, ljusförsäljning, tipspromenad, kaffeservering, lotteri, visning av vårt djurhem och djuren. Många trevliga besökare var här.

-Lördag 3 och söndag 4 september 

Skördefesten på Värmlandsnäs. Vi sålde handgjorda ljus och tvålar skänkta av Kerstin Simonsson. Informerade om vår förening.

-Torsdag 25 Augusti

Helgpassarträff i trädgården med samtal och information om verksamheten. Ideér och tips delades mellan oss. En mycket trevlig kväll

-Måndag 11 april

Veterinär Solveig Nyvold från smådjursveterinären Åmål Säffle hade föreläsning om Dvärgbandmask på Silvénska Villan i Säffle.

 

-Måndag 4 april.

Veterinär Solveig Nyvold Från Smådjursveterinären Åmål-Säffle höll föredrag om Dvärgbandmask på biblioteket i Åmål.

 

- Måndag 7 mars

Årsmöte kl. 18.30 i Silvénska Villan, Säffle. Veterinär Solveig Nyvold från Smådjursveterinären Åmål-Säffle kommer och föreläser om tandsjukdomar.

Vi tackar veterinär Solveig för en mycket intressant föreläsning!

 

- Måndag 14 februari - fredag 4 mars

KASTRERINGSKAMPANJ i samarbete med Smådjursveterinären Åmål-Säffle. Djurskyddet Säffle-Åmål subventionerar kostnad för kastration av han- och honkatter. ID-märkning och ev. behandling mot öronskabb ingår. Vi subventionerade kastration av honor med 150:- och hanar 50:-. Resultatet blev 104 st kastrerade katter under dessa 3 veckor! En mycket lyckad kampanj!

 

- Lördag 29 januari

Representant från Djurskyddet Säffle-Åmål deltar vid ett möte med övriga djurskyddsföreningar i Värmland. Beslut tas att en gemensam skrivelse ska skickas ut till samtliga kommuner i Vämland samt Åmåls kommun. Skrivelsen avser ett förslag om att krav på obligatorisk märkning av katt ska läggas till i kommunernas ordningsstadgar

 

- Tisdag 25 januari

Representant från Djurskyddet Säffle-Åmål närvarar vid informationsmöte på Länsstyrelsen i Karlstad. Värmlands landshövding Eva Eriksson informerar om utredningen angående översyn av djurskyddslagstiftningens utformning och innehåll, utredningstid hösten 2009-31 maj 2011. Utredningens särskilda frågor är bl.a övergivna och förvildade djur, omhändertagande av djur och djurförbud samt användning av djur för sexuellt utnyttjande.

 

line

 

2010

 

- Lördag 6 februari

Ordförande Charlotte Söderquist deltog på Djurskyddet Sveriges ordförandekonferens i Stockholm.

 

- Torsdag 25 mars

Årsmöte på Silvénska villan i Säffle. Förbundsordförande Sven Stensson gästade oss och berättade om Djurskyddet Sveriges verksamhet.

 

- Torsdag 29 april

Temakväll i Åmål - "Ditt husdjur och fästingen".
Veterinär Solveig Nyvold föreläste om fästingen och de sjukdomar som sprids via fästingbett. En kväll på stadsbiblioteket i Åmål med ca 60 personer som kom för att lyssna. Mycket roligt att så många närvarade!
 

- Torsdag 20 maj

Jourhemsträff hölls i Åmål för informationsutbyte och samvaro.

 

- Lördag 22 maj-söndag 23 maj

Djurskyddet Säffle-Åmål hade två representanter ur styrelsen som deltog under Djurskyddet Sveriges förbundsstämma i Södertälje.  Detta var en mycket intressant helg där vi var med i röstningen av vilka motioner som Djurskyddet Sverige ska arbeta för under de kommande två åren. Bland annat beslutades att Djurskyddet Sverige ska verka för ett totalförbud för djur på cirkus, att privat fyrverkerihantering förbjuds och att nyårsfirande med fyrverkeripjäser endast sker i kommunal regi samt verka för att förbjuda licensjakt på varg tillsammans med att sprida kunskap om vargens och andra rovdjurs beteende då rädsla ofta beror på okunskap.

 

- Tisdag 22 juni

Avbytarträff ute vid Kattlyckan för alla helgpassare som hade möjlighet att närvara. Vi var ett tjugotal djurälskare som strålade samman denna vackra sommarkväll. Grillen var igång, vi samtalade och hade mycket trevligt. Höstens helgplanering delades ut och vi hoppades kunna ge katterna i Kattlyckan lika trevliga helger som vi gjort under våren. Vi är nu sammanlagt fyra helgteam, vilket vi är fantastiskt glada över! TACK till Er alla som är och har varit helgpassare!

 

- Lördag 4 sept-söndag 5 september

Djurskyddet Säffle-Åmål deltar på Skördefesten på Värmlands Näs. Många besökare vid vår monter samt många värdefulla bidrag i våra sparbössor!

 

- Måndag 27 september

Två styrelsemedlemmar deltar på Länsstyrelsens informationsmöte i Karlstad för länets djurskyddsföreningar. 

 

- Söndag 3 oktober

ÖPPET HUS I KATTLYCKAN, vi firade Djurens dag (eg. 4/10). Ett hundtratal besökare kom för att hälsa på våra katter och kaniner! Djurtillbehörsspecialisten Husse medverkade och visade sina produkter. Det var loppis, kaffe- och korvförsäljning samt en tipspromenad.

 

- Söndag 5 december, 2:a advent

Vi firade Kattens dag genom att ha öppet hus i Kattlyckan. Detta skulle firas den 1:a advent, men fick då ställas in pga snöoväder. Denna dag resulterade i nya hem för åtta katter!

 

line

 

2009

 

- Lördag 29 augusti

Fanns representanter från föreningen vid butiken Accenten i Åmål under Åmålshälja, för att sprida material om vår verksamhet. Samtidigt hade vi ett loppisbord vid Fantasia i Värmlands Nysäter under marknaden.

 

- Lördag 5 september & söndag 6 september

Under skördefesten på Värmlandsnäs fanns vi på Erseruds gård. Vi delade ut informationsmaterial och visade bilder på våra katter som sökte hem. Vi sålde handgjorda stearinljus gjorda av Kerstin Simonsson.

 

- Lördag 3 oktober

Dags igen för tipspromenad i samband med Djurens dag som infaller första söndagen i oktober. Nu gick tipspromenaden i Åmål med start i Plantaget. Det var många som tog med sig sin hund på promenaden. Startavgiften på 40 kr gick naturligtvis till vår verksamhet, och främst då till de hemlösa katterna.

 

- Onsdag 4 november

Djurskyddskväll med tema Katter gick av stapeln i Silvénska villan i Säffle. En djurskyddsinspektör från Länsstyrelsen i Karlstad medverkade. Katthemsansvarig Ulrika berättade om djurhemmet Kattlyckan. Det fanns även möjlighet att dryfta funderingar kring den egna katten.

 

- Söndag 29 november

Kattens Dag firades på Kattlyckan i Värmlandsbro. Många besökare kom för att se djurhemmet, hälsa på katterna och dricka en varm kopp kaffe eller glögg. Man kunde även inhandla ett fynd vid ett loppisbord och ge ett bidrag till verksamheten.