UPPHITTADE/ BORTSPRUNGNA DJUR

Har du hittat ett djur som söker sin ägare eller har ditt djur sprungit bort?

Maila oss då bild på djuret och lite info om var det senast sågs, eventuella kännetecken samt din kontaktinformation i form av telefonnummer eller annat. Detta kan skickas antingen via mail till sunne@djurskyddet.se eller kontakta oss via vår facebooksida Djurskyddet Sunne

Glöm inte att höra av dig igen när ägaren är funnen eller djuret kommit till rätta.

 

Ett liten förtydligande av vad som gäller vid hemlösa och vanvårdade djur....

Enligt djurskyddslagen ska man först kontakta Länsstyrelsen, 010-224 71 20. Om djuret har blivit misshandlat eller utsatt för bristande omvårdnad kan man kontakta Polisen 11414 eller den djur-ansvarige på polisen 010-567 09 48.

 

Känner ni er osäkra på vad ni ska göra så är ni självklart välkomna att kontakta oss, vi kan råda er till vad som kan vara bäst och om ni önskar kan vi ta kontakt med rätt instans. 

 

 

Här nedanför kommer vi att publicera bilder och information angående bortsprungna eller upphittade djur som verkar ha ägare. Antingen har djuret ett halsband eller så är det ID-märkt med chip eller på annat sätt. Kontakta oss om ni vill ha bild och text publicerade på denna sidan.

 

 

 

 

tassar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du hittat en katt som är hemlös eller bortsprungen? 

För det första - hur vet man om en katt är hemlös? Att en katt har ett halsband behöver inte innebära att den har ett hem. Många överger eller flyttar ifrån sin katt och lämnar den med sitt halsband på.

Läs om vad du kan göra här