Kommande aktiviteter


Föreläsning:
KATTENS SPRÅK OCH SIGNALER

 

Nu är det äntligen dags för en föreläsning om katt igen då vi har glädjen att bjuda in föreläsaren Lisa Berglund. Lisa är etolog och driver sedan 2011 företaget djurrelationer. Ett av Lisas mål med sitt företag är att sprida inspiration och glädje mellan djur och dess människa vilket hon kommer att göra under sitt föredrag här hos oss i Växjö. Då kommer hon att prata om kattens kommunikation.
Läs gärna mer om Lisa på hennes hemsida.

Datum: 14 februari 2019

Tid: 18.30

Plats: 

Plats: Equmeniskyrka, Bergövägen 2 i Växjö.

Inträde: Medlemmar i Djurskyddet Kronoberg går in gratis. Övriga betalar 100 kr/person

FÖRELÄSNING- Med Per Jensen!

Nu har vi ännu en gång förmånen att bjuda in den uppskattade föreläsaren Per Jensen!
Per är forskare i etologi (läran om djurens beteenden och orsakerna till dem) vid Linköpings Universitet. han är även författare till ett flertal böcker om hundar, men hra även släppt böcker om produktionsdjur. Just nu är han aktuell med sin nya bok "Djurens Känslor" som berör ett flertal olika arter- och det är detta han kommer att berätta mer om för oss!

 

Datum: 5 Mars 2019

Tid: kl. 18.30
Plats: Equmeniskyrka, Bergövägen 2 i Växjö.

Inträde: Medlemmar i Djurskyddet Kronoberg går in gratis. Övriga betalar 100 kr/person

 

ÅRSMÖTE

 

Djurskyddet Kronoberg bjuder in till årsmöte med stipendieutdelning den 26 mars 2019. Årsmötet kommer i vanlig ordning att hållas kort och avslutas med en ceremoni kring stipendieutdelningen.

Datum: 26 Mars 2019

Tid: kl. 18.30
Plats: Equmeniskyrka, Bergövägen 2 i Växjö.

 

 

Föregående föreläsning av Caroline Alupo

 

Den 12/11 hade vi glädjen att bjuda in Caroline Alupo och hennes trogna fyrbenta kollega Koi för att snacka hund! Med sitt holistiska perspektiv på hund och hundträning gav hon en såväl underhållande som lärorik kväll helt i hundens tecken. Caroline pratade om människan och hunden i vårt fantastiska samspel och om de kulturkrockar som uppstår mellan oss som olika arter.

 

Tack Caroline samt alla åhörare för en trevlig hundkväll!

 

Alupo2

 

Alupo 1

 

Föreningen uttalar sig om vikten av att köpa Svenska råvaror. 

 

"Det finns många skäl att köpa svenskt. Bland annat:

• Djur behandlas på ett betydligt bättre sätt i Sverige än i de flesta andra länder.

• En rapport från europeiska kommissionen 2011 redovisar att 75 procent av alla kor i EU slaktas utan bedövning. Det tar minst ett par minuter för korna att förlora medvetandet vid sådan slakt beroende på blodkärlens anatomi."

 

Skriver vår ordförande, Björn Dahlén i Smålandsposten den 2/10-2018.

För att läsa hela texten, tryck här.

 

 

 

Aktiviteter under 2018

14 mars 2018

Den 14 mars 2018 hölls årsmötet tillsammans med den högtidliga utdelningen av föreningens djurskyddsstipendium: Stipendiet delades ut till dessa tre projekt:


1. Abtin Mojarradi bedriver forskning om B-12 brist hos hundar med epilepsi.

2. Djurskyddet Sigfrid bedriver ett djurhem i Gemla och håller nu på att starta upp sin verksamhet ordentligt.

3. Elin Hirsch och Christina Lindquist forskar vanligtvis om beteende hos katter och arrangerar nu en seminariedag för utbildning av personal och volontärer vid svenska katthem.

 

På dessa länkar hittar ni gärna igenom verksamhetbesättelsen och årsredovinsingen för 2017.

 


Medlemsresa 2018

 Lördagen den 7 april 2018 gav vi oss ut på ett nytt spännande äventyr! Denna gången var det Hornborgarsjön och den berömda trandansen som var målet. Visste du att tranorna till en början samlades till trakten för att ta del av den potatisodling som då fanns för brännvinstillverkning? För att undvika att traborna åt upp potatis började traktens potatisodlare att lgga ut spannmål för att locka djuren med istället- idag är Hornborgarsjön välkänt för sin Trandans! För dagen fanns ca 16 400 tranor tillsammans med flertalet andra fågelarter. Vi fick även se tre havsörnar!

 

hornborgarsjon


Väl på plats fick vi en guidad tur av Lotta Berg som är veterinär och forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Lotta är en av de forskare som tidigare fått stipendium av Djurskyddet kronoberg då hon studerade djurskydd och hälsa hos slaktkycklingar. 

 

Tack Harry för en väl arrangerad resa! 

 

Intresserad av att sitta i vår styrelse?

Känner du någon som kan vara intressant som styrelsemedlem i Djurskyddet Kronoberg?

Vi har alltid behov av personer som brinner för djurskydd, känner du att du eller någon du känner är rätt person, kontakta styrelsen på info@djurskyddetkronoberg.se och berätta mer.

 

 

Kan du hjälpa oss?

  • Hjälp till att dela ut vår folder och på så sätt sprida information om vår förening.
  • Kanske jobbar du i affär där den kan ligga vid kassan?  Maila till info@djurskyddetkronoberg.se så skickas de till dig.
  • Vi behöver fler aktiva medlemmar! Vid föreläsningar, aktiviteter, arbetsgrupper osv, all hjälp är välkommen. Hör av dig på info@djurskyddetkronoberg.se

Vad händer i Djurskyddet Sverige?

Djurskyddet Kronoberg är anslutna till riksorganisationen Djurskyddet Sverige. Läs mer om aktuella ämnen på deras hemsida. Djurskyddet står för ett antal pressreleaser varje månad, och bevakar den nya djurskyddslagen.

Läs mer på www.djurskyddet.se

 

 

 

AKTUELLT

 

Kommande händelser:

 

Lisa Berglund föreläser under temat "Kattens språk och signaler". Denna intressanta föreläsning kan ni lyssna på den 14 februari kl. 18.30 i Equmeniakyrkan i Växjö.

 

Per Jensen kommer tillbaka som föreläsare den 5 mars 2019.
Vi ses i Equmeniakyrkan kl. 18.30 för att lyssna till denna omtyckta föreläsare!

 

Föreningens årsmöte tillsammans med utdelning av Djurskyddet kronobergs djurskyddsstipendium sker den 26 mars i Equmeniakyrkan.
Varmt välkomna!

 

Vem vill ha e-post?

 

Vi har hittills skickat nyhetsbrev och meddelande till våra medlemmar med vanlig postgång. Det spar både portokostnad och miljö om vi kan sända e-post istället för vanliga brev.

De som hellre vill ha e-post från oss ombeds att meddela oss om detta på into@djurskyddetkronoberg.se

NYHETSBREV

Vill du ta del av Djurskyddet Sveriges nyheter direkt i din
e-post? Anmäl dig till nyhetsbrevet på Djurskyddet Sveriges hemsida!