OM OSS

hembild_omoss

Några av våra glada medlemmar direkt efter vårt första möte 2011.

 

Djurskyddet Snapphanen bildades hösten 2011. Då hette vi Djurskyddet Nordostskåne, men har bytt namn 2017. Vi är en lokal förening som är ansluten till en av Sveriges största djurskyddsorganisationer, Djurskyddet Sverige.

 

Vi har vårt säte i Hässleholms kommun, men vårt verksamhetsområde är mycket större än så. Eftersom vi är den enda djurskyddsföreningen i Nordostskåne har vi ett stort täckningsområde. Förutom Hässleholms kommun täcker vi till exempel också Osby, Östra Göinge, Höör och Kristianstads kommuner.

 

Vår verksamhet är uppbyggd på ideella insatser och vi har därför begränsade resurser. Allt vårt arbete utförs av frivilliga och oavlönade medlemmar som vill göra positiva insatser för både tama och vilda djur.

 

Vi utför inga olagliga aktioner. En stor del av vårt arbete går ut på att sprida information och öka kunskapen hos både oss själva och allmänheten om hur djuren i vår närhet kan få det bättre.

Vi anordnar regelbundna medlemsmöten, ofta kring ett tema, och gör ibland studiebesök, arrangerar föreläsningar med mera. Sedan hösten 2014 är vi också medfaddrar till Isolde, ett arabsto som blev omplacerat till ett nytt hem genom vår systerförening i nordväst, Djurskyddet Ängelholm-Bjäres, försorg.

 

Om du vill engagera dig för djurens bästa, är du välkommen i gänget! Läs mer om hur du gör, till exempel för att bli medlem, här.