Invigning av utställningen ”Hur gör vi med djur?”

Måndag 1 oktober kl. 15.00, Bjärnums bibliotek

                                          

Under hela oktober månad kommer Djurskyddet Nordostskånes utställning ”Hur gör vi med djur?” att finnas på Bjärnums bibliotek. I fokus står förslaget till ny djurskyddslag, som just har varit ute på remiss.Utställningen har tagits fram i samarbete med bland andra Studiefrämjandet Mittskåne och Rovdjurscentret De 5 stora.

 

Under utställningstiden har ungdomar upp till och med 15 år möjlighet att delta i både en teckningstävling och en skrivartävling. Vinnaren i teckningstävlingen vinner en målarkurs och vinnaren i skrivartävlingen en skrivarkurs.

 

En trehövdad jury utser de vinnande bidragen. I skrivartävlingen är det två professionella skribenter samt en representant för Djurskyddet NOS och i teckningstävlingen är det två professionella konstnärer förutom en representant för Djurskyddet NOS som ingår.

 

Dessutom lanserar vi i samband med utställningen ett särskilt djurskyddspris, ”Nordostskånes djurvän”, som delas ut till en person i vårt verksamhetsområde som gjort något aktivt för att djur ska få det bättre, berättar Djurskyddet NOS ordförande, Jeanette Thelander.

 

Nomineringar till priset ”Nordostskånes djurvän” tas emot fram till och med 15 november och pristagaren tillkännages 30 december.

 

Djurskyddet Nordostskåne hälsar press och allmänhet välkomna till invigningen av utställningen klockan 15.00 i Bjärnums bibliotek!

 

Mer info, frågor:

Jeanette Thelander, ordförande Djurskyddet NOS, tel: 0708-11 28 16, e-post: jeanette@ordsmedjan.dk.

 

Hemsida: www.djurskyddet.se/nordostskane

 

Facebook: http://www.facebook.com/jeanette.thelander?ref=tn_tnmn#!/events/279321395502007/