Hässleholm 2012-12-30

 

Marie Gustavsson Nordostskånes Djurvän 2012

Djurskyddet Nordostskåne har nu utsett Nordostskånes Djurvän 2012. Utmärkelsen går till Marie Gustavsson i  Sandåkra utanför Hässleholm.

 

Marie_Gustavsson_NOSwebb

Marie stödjer ekonomiskt flera organisationer som arbetar för både människors och djurs välfärd. Men hon nöjer sig inte med detta utan ger också det som kanske är den största gåvan av alla, nämligen sin egen tid.

 

Hon är en sann aktivist som aldrig tvekar att ideellt agera rent praktiskt i insamlingar, loppisar och andra evenemang som kan åstadkomma positiva förändringar för djuren. Hon har också rent personligen flera husdjur som hon har räddat från en säker död.

 

- När jag ringde till Marie för att berätta för henne att hon blivit utsedd till Nordostskånes djurvän 2012, väntade hon på ett helt annat samtal, berättar Djurskyddet Nordostskånes ordförande, Jeanette Thelander. Hon var nämligen i full färd med att försöka hitta ett nytt hem till en omplaceringshund, vilket är typiskt Marie Gustavsson...

Marie Gustavsson

Av hänsyn till djuren har Marie valt att vara vegetarian. Hennes engagemang för andra levande och kännande individer sitter alltså mycket djupt i hennes egen person och genom sitt sätt att vara och handla är hon en förebild och inspirationskälla för många andra. Hon är ett utmärkt exempel på att det går att åstadkomma positiva förändringar genom att varje enskild individ tänker igenom sina val och handlingar.

 

Motiveringen

Motiveringen lyder: Med ett stort hjärta och engagemang utöver det vanliga arbetar Marie för att både människor och djur ska få det bättre. Hon tvekar aldrig att ge av sin egen tid eller ur den egna plånboken för att åstadkomma verkliga, praktiska förändringar. Hon har bevisat att den lilla människans personliga val och engagemang kan åstadkomma stora förändringar. Därför utses Marie Gustavsson till  Nordostskånes Djurvän 2012.